x

Guide: Weekendens bedste koncerter

Guide: Weekendens bedste koncerter

GAFFA har traditionen tro kigget i koncertkalenderen og fundet en række weekendkoncerter, der er værd at holde øje med, hvis du er i nærheden. Denne weekend byder på alt fra rapbattles til flamenco-guitar og reggae til børnemusik.

FREDAG

København: 

30 Seconds to Mars, Tivoli, klokken 22.00

Når årets første udenlandske kunstner gæster Fredagsrock, bliver det til sæsonens hårdeste rocktoner. Det amerikanske band Thirty Seconds To Mars er kendt for at levere velspillet rock, hvor både elementer fra post-grunge og screamo indgår. Gruppen udgav sit debutalbum i 2002, men det var især med det andet album "A Beautiful Lie", Thirty Second To Mars for alvor blev et kendt navn blandt danske lyttere. Efterfølgende har bandet udgivet albummet "This is War", med hits som "This Is War" og "Hurricane". Bandet udgav i sidste måned deres nye album, "Love Lust Faith + Dreams".

Aarhus:

Immortal Technique, VoxHall, klokken 21.00

Felipe Andres Coronel, der er navnet på fødselsattesten, udgav i 2001 det selvfinansierede album "Revolutionary Vol. 1" i 2001, der blandt andet indeholdt historiefortællingen "Dance With The Devil", der skaffede ham opmærksomhed verden rundt. Albummet er siden hen blevet genudgivet hele to gange. Siden da har Immortal Technique udgivet tre album og er kendt som en velrenommeret liveperformer, som GAFFA blandt andet kaldte for "Årets hiphopnavn" på Roskilde Festival 2006, foran store artister på plakaten som Kanye West. Det bakkes op af, at Technique udelukkende har spillet udsolgte koncerter i hele Europa de sidste to år.

Artless Society, Radar, klokken 21.00

Lige fra starten har aarhusianske Artless Society søgt efter, om der nødvendigvis er en sammenhæng mellem popkultur og overfladisk trivialitet. Bandet søger efter nerve i melodierne og dybde i teksterne, der "kredser om skrøbeligheden i det basalt menneskelige". Da bandet spillede på Live Camp til Skanderborg Festival i 2011, gav GAFFA dem følgende ord med på vejen: "Gruppen spillede en melodisk og let melankolsk poprock med en solid, vidtfavnende og følelsesfuld vokal i front .

LØRDAG

København:

Paco de Lucia, Falconer Salen, klokken 20.00

Den store spanske flamenco-guitarist Paco de Lucia startede karrieren allerede som 11-årig, og få år efter kom han med på turne med en flamenco-trup under ledelse af danseren Jose Greco. 18 år gammel i 1965 udgav han sit første album, og i de følgende år udviklede han sin helt egen stil på guitaren. Langsomt, men sikkert blev han mere og mere kendt uden for sit hjemlands grænser, ikke mindst i USA, hvor han i 1970 fik et stort gennembrud. Paco de Lucia har sidenhen samarbejdet med en række musikere inden for jazz og rock, eksempelvis Al Di Meola, John McLaughlin, Larry Corryell og Chick Corea.

Von Dü, Loppen, klokken 21.00

Igennem de sidste år har ni-mandsbandet Von Dü slået sig fast som et af den danske musikundergrunds flagskibe. Gennem word-of-mouth har Von Dü opbygget et ry for at levere ekstraordinære live-shows, senest fyldte de Pumpehuset til randen. Bandet har udgivet to album, der begge har en udtalt kærlighed for dansksproget reggae og dancehallrytmer, der gerne leger med genren og inddrager elementer fra disko, funk og hiphop.  

Aarhus:

MC's Fight Night Vestfinale, Train, klokken 20.00

Efter et års pause vender MC's Fight Night atter tilbage, og til vestfinalen vil 16 udvalgte rappere så battle om, hver der skal gå videre til finalen i Tivoli til september i år. Aftenens kampleder er UFO, og de forskellige battles akkompagneres af beats leveret af DJ Noize.

Machinedrum, Radar, klokken 22.00

Musiksitet Pitchfork har rost Machinedrum for hans musikalske stil, der jonglerer bredt rundt om UK funky, future garage, footwork, jungle, hip hop, r'n'b og house i en skæv blanding. Ifølge manden selv, Travis Stewart, er han dog mest af alt påvirket af sin tid som "rave-kid" i 90'erne. Han har fingrene i et utal af sideprojekter såsom Sepalcure, Jets, Dream Continuum og som producer for Azealia Banks i deres fælles projekt "Needsumlove". Men mest af alt er han kendt for at være en del af den spirende undergrund inden for den elektroniske scene, der søger væk fra den machodominerede EDM.

Skive:

Elton John, Resenlund Parken, klokken 19.00

Elton John (billedet), hvis fødenavn er Reginald Kenneth Dwight, har flere hundrede millioner solgte album bag sig og har toppet alverdens hitlister. Blandt andet med monsterhits som "Your Song", "Don't Let The Sun Go Down On Me", "Daniel" og "Goodbye Yellow Brick Road". Desuden har Elton John skrevet sangene til Disney-filmen "The Lion King", som blandt andet indbragte ham en Grammy. Elton John satte også rekord for den mest solgte single nogensinde med sin version af "Candle In The Wind" i forbindelse med Prinsesse Dianas død i 1997, da denne solgte mere end 33 millioner eksemplarer.

Viborg:

Kaliber, Go Go Berlin, Stænderstøj, fra klokken 15.00

Stænderstøj er opstart på Snapsting, Viborg Hærvejsfestival 2013. Her kan du på Viborg Domkirkeplads opleve lokalt, regionalt og nationalt upcoming navne. Øverst på programmet finder vi sidste års KarriereKanon-vindere, rapgruppen Kaliber, der især har haft et stort hit med nummeret "Vest for København". De efterfølges af Go Go Berlin, der spillede på årets Spot Festival, hvor de fik fem stjerner af GAFFA for deres underholdende, velspillede og medrivende rock'n'roll-show. 

SØNDAG

København:

Kalle B's Pippelipopshow, Frederiskbjerg Have, klokken 19.00

Manden bag Stella Polaris, Kalle B, udgav i foråret børnealbummet "Pippelipop", med en lang række danske voksenmusikere som Mattias Kolstrup fra Duné, Silas Bjerregaard fra Turboweekend, rapperen Per V og sangerinden Kaya Brüel. Her præsenterede de sammen en række nye, originalskrevne børnesange, der af GAFFAs anmelder fik fire stjerner. Denne Skt. Hans aften kan du lade dit indre barn folde sig ud til tonerne, når Kalle B går på scenen i selskab med Julie Maria og Pelle Leth og fremfører Pippelipopshow. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA