x

De Efterladte er på vej med toer

De Efterladte er på vej med toer

To år efter debuten "Traditionen Utro" er duoen De Efterladte alias Peter H. Olesen (sang og tekster) og Michael Lund (instrumenter og melodier) nu ved at færdiggøre deres andet album. Et album, der med Peter H. Olesens sans for originale ordsammensætninger får titlen "Alvorsord Og Etagevask". Albummet, der udkommer i slutningen af september, udsendes som cd og download og – om lytterne vil – også som lp, altså i en vinyludgave.
 
"Flere og flere af vores lyttere efterlyser vores musik på vinyl", udtaler De Efterladte, "så nu vil vi se, om de også er villige til at lægge pengene ved kasse 1." Derfor har De Efterladte har valgt at finansiere lp-udgaven via crowdfunding på Booomerang.dk. Hvis der inden 10. august 2013 kan indsamles 15.000 kr., så bliver vinylen til virkelighed. "Put your money where your mouth is, som vores marketingsafdeling formulerer det," siger De Efterladte håbefuldt.
 
De Efterladte har spillet sammen som duo siden 2008, men allerede inden da kendte de hinanden fra mange års samarbejde i en anden rost duo, Olesen-Olesen, hvor Peter også var sanger og sangskriver, mens Michael var en markant del af backingbandet på blandt andet lapsteel- og dobro-guitar. Olesen-Olesen udgav syv album i perioden 1996-2007, og duoens andet faste medlem var Peters bror, guitaristen og komponisten Henrik Olesen, som siden er gået solo under aliaset Ukendt Under Andet Navn. I sommeren 2011 udkom De Efterladte-debuten "Traditionen Utro", som blev modtaget med ros af pressen. GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen skrev tildelte albummet fire stjerner og skrev blandt andet:

"Olesen dvæler ved sin egen rolle som sangskriver og digter. Han tvivler på dem begge, men vælger at fortsætte ufortrødent. Denne gang som en rustik folk-sanger, der tager sig sine musikalske friheder."
 
Albummet "Alvorsord Og Etagesnak" udkommer i slutningen af september på pladeselskabet Melodika via. Target Distribution.

De Efterladtes sanger og tekstforfatter Peter H. Olesen har i øvrigt også udgivet seks digtsamlinger og to romaner, senest "Lille Dansk Samtidsroman" fra februar i år.

Som en forsmag på Alvorsord Og Etagevask-albummet kan du nu høre sangen "Alting Om Igen" nedenfor.


 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA