x

Helsinki Poetry klar med ny musikvideo

Helsinki Poetry klar med ny musikvideo

Den danske elektropopduo Helsinki Poetry alias Rune Vigil (sang, keyboards og elektronik) og Ebbe Cortes Frej (elektronik, keyboards, trommer og kor) udgav i marts deres debutalbum, "Transport". Et album, hvor samtlige sange er opkaldt efter storbyer rundt omkring på kloden. Nu er de klar med endnu en musikvideo, denne gang til sangen "Miami". Modsat forgængeren, "Saigon", er videoen dog ikke optaget on location.

Denne gang har fokus været på æstetik og stemning, og hverken Rune Vigil eller Ebbe Cortes Frej kan prale af at have besøgt samtlige metropoler, der danner den eksotiske trackliste til "Tranport". Tanken har altid været at bruge bynavnene – og forestillingen om byernes signaturer og stemninger – som inspiration til de enkelte sange og produktioner. Helsinki Poetry har derfor igennem mange mørke nætter, i samarbejde med fotograf Mads Junker og instruktør Mikkel Andersson, forfulgt tanken om at skabe en smuk musikvideo til Miami.

"Måske er det Don Johnsons skyld, måske er det i virkeligheden slet og ret et helt galt indtryk, vi har fået af Miami, men musikken, og dermed nu også videoen, afspejler ikke desto mindre ensomheden – en ensomhed så kølig og dyster, at den kun kendes fra storbyen om natten", forsøger Ebbe Cortes Frej at beskrive stemningen i videoen, og han forsætter: "Der sker også noget med vore tanker, når vi færdes i ensomheden. Billeder og følelser sløres, synet snydes i mørket, og fantasien får pludselig frit spil i dette grænseland mellem konkret og forvrænget".

GAFFAs anmelder Rune Schlosser tildelte i øvrigt albummet "Transport" fire stjerner og blandt andet følgende dom: "Helsinki Poetry rejser i et ørehængende univers, og produktionerne mangler ikke megen fralæggelse af forudsigelighed i arrangementet for at tage lytteren helt med til næste destination."

Se videoen til "Miami":

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA