x

15 forunderlige facts om Slipknot

15 forunderlige facts om Slipknot

Se også masser af Slipknot-fotos i GAFFAs gallerisektion.

1. Slipknot har gennem tiderne haft et væld af ind- og udskiftninger i bandet. Oprindeligt dannede trommeslager og senere percussionist Shawn Crahan og bassist Paul Gray bandet The Pale Ones i 1995. Det skulle senere hen blive til bandet Slipknot, opkaldt efter én af deres egne, første sange.

2. Slipknot er kendt for deres iøjnefaldende image: alle medlemmer optræder i matchende uniformer, har unikke masker og respektive aliases i form af numre. Den originale idé om at bære en maske under deres koncerter opstod på grund af en klovnemaske, som Shawn Crahan medbragte til øvelokalet, da bandet startede.

3. I dag består bandet af otte medlemmer. Desværre døde det niende medlem Paul Gray - også kendt som The Pig eller #2 - i maj 2010 på grund af en overdosis. Han blev fundet på sit hotelværelse i Iowa, hvor en nål og piller lå på gulvet.

4. Sid Wilson, også kaldet Ratboy, #0 eller DJ Starscream, er opkaldt efter en Transformers-karakter. Wilson er kæmpe fan af Transformers og har også Transformers-tatoveringer. Han har været en flittig stage diver under flere Slipknot koncerter. I 2008 brækkede han begge sine hæle, da han sprang tre meter ud fra scenen.

5. Joey Jordison - eller #1 - startede oprindeligt med at spille guitar, men da han fik et trommesæt af sine forældre som otte-årig, skiftede han instrument. Jordison har også optrådt sammen med andre store heavy metal-navne som Rob Zombie, Metallica, Korn, Ministry, Otep og Satyricon.

6. Chris Fehn, #3, kom med i bandet i april 1997, hvor han erstattede tidligere percussionist Greg Welts, der forlod Slipknot på grund af personlige problemer med trommeslager Joey Jordison. Det skyldtes primært, at Welts datede Jordisons søster.

7. Jim Root, under aliaset #4, er senest tilkomne medlem i Slipknot, da han kom med i gruppen i januar 1999. Udover sit virke som guitarist i bandet spiller han også i gruppen Stone Sour. Det var faktisk igennem sidstnævnte, at forsanger Corey Taylor, der også synger i Stone Sour, rekrutterede ham. Root er betragtet som én gruppens primære sangskrivere.

8. Craig Jones, også kendt som 133 MHz, The Silent One, The Killer eller som #5, startede egentlig som guitarist i bandet, men overtog rollen på keyboardet, efter at Mick Thomson kom med i bandet. Jones er kendt for at være yderst mediesky. Som den eneste er hans ansigt eksempelvis censureret på dvd'en "Nine: The Making of All Hope Is Gone". Jones har kun vist sig til medierne uden maske eller pixelering under pressemødet, der omhandlede Paul Grays død.

9. Shawn Crahan, også kendt under sine aliaser Clown og #6, er ældste medlem af Slipknot med sine 43 år. På trods af, at han har udtalt, han godt kan lide dyr, havde han i bandets første år en vane med at medbringe grisehoveder på scenen. Det er også ham, der fandt på udtrykket "maggots", som Slipknots fans kalder sig selv. Ifølge Crahan er det, fordi maddiker lever af dødt kød, ligesom størstedelen af de unge, der er Slipknots fans, lever af samfundets døde kød.

10. Mick Thomson har sit alias #7 tatoveret på sin venstre arm, hvilket kan ses i musikvideoer som eksempelvis til nummeret "Dead Memories". Under interviewet fra "Voliminal: Inside the Nine" har han fortalt, at han lider af svære led- og rygsmerter, hvilket én gang har gjort ham ude af stand til at gå og giver ham stort besvær under Slipknots koncerter.

11. Corey Taylor alias #8 var med til at danne bandet Stone Sour, og kom med i Slipknot i 1997 for at erstatte bandets originale sanger med sin mere melodiske vokal. Fra sin fars side har han både belgiske, polske og danske aner i sig. Det var hans bedstemor, der introducerede ham til rockmusikken og hjalp ham med at købe musikudstyr.

12. På trods af, at Slipknots selvbetitlede debutalbum solgte platin, var det først med andet album "Iowa", at bandet for alvor fit sit store gennembrud. Pladen opnåede en tredjeplads på amerikanske Billboard-albumhitliste og gik nummer et i England. Trejde single fra pladen, "My Plague", blev også brugt på soundtracket til filmen Resident Evil.

13. På trods af succesen gik Slipknot i hi i midten af 2002, hvor bandets medlemmer begik sig ud i en række andre musikalske projekter. På det tidspunkt var det endnu uklart, om bandet ville splitte op, eller om der ville komme et tredje album. Sidstnævnte blev dog en realitet, da "Vol. 3: (The Subliminal Verses) udkom i maj 2004. Pladen kastede hele seks singler af sig, hvoraf "Before I Forget" skaffede Slipknot en Grammy Award for "Best Metal Performance".  

14. I sidste weekend, fredag den 14. juni 2013, headlinede Slipknot den engelske festival Download for anden gang. Her spillede de for cirka 90.000 mennesker og måtte afbryde koncerten to gange, da publikumspresset var så voldsomt, at den forreste barrikade måtte repareres.

15. Slipknot gæster i år Roskilde Festival for tredje gang. Sidst de spillede på Orange var i 2009, og første gang de trådte på scenen på Roskilde var i 2004, hvor de blev hentet ind som erstatning for David Bowie i sidste øjeblik. Også på Orange.

Roskilde Festival 2013 løber af stablen den 29. juni-7. juli, og du kan finde billetter via GAFFA Live.

Se også masser af Slipknot-fotos i GAFFAs gallerisektion.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA