x

Guide: Det skal du høre på Roskilde – ifølge Kristian Pedersen

Guide: Det skal du høre på Roskilde – ifølge Kristian Pedersen

Roskilde Festival åbner portene lørdag klokken 18. Vi varmer op til festivalen med at give dig vores anmelderes tips til, hvad du skal se på årets festival. Vi lægger ud med Kristian Pedersens bud.

Drenge (torsdag 18.30 på Pavilion)
Først og fremmest skal jeg stikke næsen i en masse ny, kantet og for mig endnu ukendt rockmusik. Sidste år opdagede jeg torsdag Django Django på Pavilion og fik en herlig oplevelse. Jeg håber på det samme i år, når Drenge åbner min festival – og så bliver jeg sikkert hængende til Savages umiddelbart efter. Roskilde Festival er for mig i høj grad en opdagelsesrejse, og jeg lurer på noget godt her.

Ingrid (torsdag 01.00 på Orange)
Jeg kender ikke alverden til dette svenske kollektiv, men jeg er generelt begejstret for Miike Snow, Lykke Li samt Peter Bjorn & John, som tilmed tidligere alle har givet fornemme koncerter på Roskilde Festival. Nu skal de op på Orange Scene, hvilket umiddelbart kan virke i overkanten, men mon ikke der venter et par spændende overraskelser. Det er torsdag, kroppen er frisk, det bliver fint.

Marie Key (fredag 13.30 på Arena)
Der skal være et par danske anbefalinger, og den første bliver Marie Key, der altid har en befriende humor og charme med på scenen. Jeg har været med, siden det hele var mere spillemandsagtigt for snart 10 år siden og hænger ved. Marie Key spiller 13.30, og jeg forestiller mig flere folk sidde i sandet inde under teltdugen. En perfekt "morgenseance".

Metallica (lørdag 22.30 på Orange)
En bekendt rejste for år tilbage til USA og fik vildt fan-agtigt Lars Ulrich til at klippe hans primære teenagekendetegn - en hestehale - af. Helt så vildt har jeg aldrig haft det over Metallica, men bandet svømmer i gode numre, får altid masser af ros for deres koncerter, og det er lidt af et scoop, at Roskilde får besøg af dem i år. Jeg ser dem live for første gang, og jeg glæder mig.

When Saints Go Machine (lørdag 02.30 på Arena)
Mine festivaldage starter tidligt, så halv tre virker som en stor mundfuld. Alligevel må jeg anbefale When Saints Go Machine, der med en koncert midt nat på Arena dårligt kan drømme om mere. Jeg forestiller mig et band i absolut topform, og hvis de når niveauet fra Spot Festival i maj, er der noget at glæde sig til.

Hør Kristian Pedersens Roskilde-playliste på Spotify eller WiMP.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA