x

Hør ny sang med Knud Odde

Hør ny sang med Knud Odde

Knud Odde er primært kendt for sin tid som bassist og sangskriver i Sort Sol. Han var en del af gruppen fra starten i 1977 og indtil 2001, hvor han vragede musikkarrieren for at blive billedkunstner på fuld tid. Knud Odde skrev eller var med til at skrive mange af Sort Sols store hits, blandt andet "Siggimund Blue", "Shaheeba Bay" og "Rhinestone".

Men på trods af, at Knud Odde altså på sin vis valgte billedkunsten frem for musikken, så er han nu vendt lidt tilbage til musikken og har indspillet to numre sammen med sit nystiftede projekt "Finnerup Lade". Den ene af de to nye sange hedder "Kanindåb" og er lavet til en udstilling om Mark E. Smith og The Fall. Mark E. Smith er forsanger i post-punk-bandet The Fall, og Knud Odde både udstiller på og har lavet en plakat til selvsamme udstilling. Den dansksprogede sang "Kanindåb", der har tydlige referencer til Oddes tid i Sort Sol og ikke mindst til post-punken, er netop blevet tilgængelig på SoundCloud, og kan høres længere nede. 

Jens Unmack fra Love Shop skriver følgende i en blogopdatering om Knud Oddes projekt, hvor han blandt andet beskriver en stemning, der leder op til navnet på projektet: "Det første diskotek jeg kom på som 14-15-årig lå i Finderup – en lille forglemmelig landsby uden for Viborg – og hed Finderup Lade. Discjockeyen hed Allan, dørmændene havde hvide stramme skjorter på som genstrålede lilla i indgangslyset, og pigerne duftede gerne af musk. Inde til højre lå selve diskoteket med små cowboy-båse, hvor nydannede par kunne sidde og tungekysse i ingen fred. Til venstre var der en grillbar i skarpt lys, som omsatte stort i ønskebrønden når det var weekendnat." Han fortsætter: "Hvorfor nævner jeg det? Fordi Knud Oddes nye projekt/band hedder næsten det sammme som det forgangne jydediskotek, hvor spøgelset af Rod Stewarts 'Do You Think I'm Sexy' sikkert huserer nu. Hans Finnerup Lade har netop lagt sangen 'Kanindåb' på SoundCloud. Og det er Odde selv, der synger for". 

Som sagt er Knud Odde en respekteret billedkunstner, der hænger på mange danske museer. Man kan blandt andet opleve nogle af Oddes værker på følgende gallerier: DCA Gallery i New York, Galerie Willy Schoots i Holland samt danske Galerie Moderne i Silkeborg og Galleri Åhuset i Køge.

Udstillingen om Mark E. Smith og The Fall finder sted på Gallopperiet – Stadens Museum for Kunst på Christiania 6.-27. juli (lukket mandag).

Finnerups Lades "Kanindåb":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA