x

Se provo-video med bryster, bar røv og mælkeskæg

Se provo-video med bryster, bar røv og mælkeskæg

Det danske band Scarlet Chives er aktuel med en ny og ganske kontroversiel musivideo til sangen "The Timber Will Fall", der er første single fra gruppens kommende andet album.

Videoen handler om undertrykkelse, magt, køn og om sex og viser blandt andet noget, som for tiden debatteres flittigt i Danmark, nemlig ammende kvinder. Her ammer to letpåklædte kvinder – hvoraf især den ene er ganske barmfager – dog ikke spædbørn, men nogle grandvoksne mænd, der forinden er blevet ydmyget godt og grundigt af de selvsamme kvinder. Musikvideoen er instrueret af den unge og meget roste filminstruktør Aske Bang.

Bandets forsanger, Maria Holm-Mortensen, spiller selv en hovedrolle i videoen som den ene af de to kvinder. Hun siger:

"Videoen er kontrastfuld på en uigennemskuelig måde, som løfter sløret for, hvordan hele vores kommende album er. Vi har ikke lavet en video som denne for at skille os ud, men for at ruske i folks sanser. Vi kan godt lide at udfordre os selv og andre med vores musik, og det skulle også gælde denne video, som på mange måder repræsenterer vores kommende plade. Ved at lave noget ekstremt håber vi at rykke grænserne for, hvad der er "tilladt"."

Videoens instruktør, Aske Bang, vækker for tiden opmærksomhed i det danske filmmiljø. Bang har lavet to kortfilm, der begge netop nu samtidig topper filmmagasinet Ekkos shortlist over bedste danske kortfilm: Filmen "Lady Boy", der udspiller sig i et tranvestit-miljø er nummer ét på listen, mens filmen "Fly on the Wings of Love" – en fantasi om brødrene Olsens vilde ungdom på road trip i Los Angeles – er nummer to på samme liste.

Aske Bang siger følgende om videoen: "Det er en film om liderlighed, magt og begær, hvor jeg forsøger at provokere de gængse forestillinger, der er omkring magtbalancer imellem kønnene. Filmen kan aflæses som en lang pirring af mænds erotiske sanseapparat – eller sagt på en anden måde: i denne musikvideo er liderligheden bevidst sat i en slags system af kvinderne. For mig er sanselighed denne musikvideos kodeord."

I en af rollerne som de ydmygede mænd ses i øvrigt Keith Thomas Lohse, nuværende Radio 24Syv-natradiovært og tidligere GAFFA-skribent. Lohse er den højeste og mest slanke af mændene i videoen.

Scarlet Chives har kontrakt med det norske pladeselskab Riot Factory. Det selvbetitlede debutalbum udkom i 2011 og fik kastet fine anmeldelser efter sig af anmeldere i både Danmark og Norge. GAFFAs Christian Erin-Madsen gav fire stjerner under overskriften "Smuk, drømmende debut fra gruppen, der var Majorian".

Bandets andet album udkommer mandag d. 2. september. Riot Factorys udgivelser distribueres i både Norge og Danmark gennem Parlophone.

Videoen er blevet fjernet af YouTube, men du kan se den via dette link.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA