x

Guide: Det skal du høre på Roskilde – ifølge Jesper Buhl

Guide: Det skal du høre på Roskilde – ifølge Jesper Buhl

GAFFAs anmeldere giver i de kommende dage deres bud på, hvem du skal høre på Roskilde Festival. Vi fortsætter med Jesper Buhl.

Holy Other
Der er lige tid til at se Holy Other, inden du skal hen foran Orange for at se Kraftwerk. Der er stort set kun sorte farveblyanter i Holy Others penalhus, og de lydbilleder, han fremmaner, fusionerer electronica, småbidder af r&b, dub(step) og house.

Iceage
Koncerter med drengene fra Ragnhildgades krydsfelt af blottede kreative nerver plejer at være en medrivende og voldsom affære. Og nu, hvor den kuldsejlede crooner King Krule har aflyst sin Roskilde-optræden, er det heldigt, vi har Elias Rønnenfelt til at vise os, at vokaler ikke behøver blive autotunet eller for den sags skyld underkaste sig tidens strammere og strammere skønsangsdefinition. Tag den, Rihanna.

Numbers
Hvis du ikke lige orker Metallicas folkefest på Orange, så smut forbi Apollo lørdag aften, for der har det skotske labelkollektiv Numbers overtaget styringen, og de serverer blandt andet Rusties glasklare, proggede hiphop-perler, houset partystarting med super-dj'en Jackmaster, Rinse FM-legenden Oneman og Deadboy, som mikser garage, house, techno, bassline, disco, jungle og andre ting, der flytter dine festivalfødder.

Om Unit
Jim Coles bevæger sig frit inden for feltet af primært britiske bas-genrer, og det er den fordomsfrie omgang med stiltrækkene, der har affødt fine udgivelser som eksempelvis ep'en "Aeolian" fra sidste år. Forvent en blanding af electro, dubstep, hiphop, jungle og andet godt fra den nederste ende af højttalertårnet.

Andy Stott
Dubtechnospecialisten Andy Stott, som også har udgivet plader under pseudonymet Andrea, fandt på sidste års fremragende album "Luxury Problems" en mere organisk tilgang til musikken med vidstrakt brug og forvridning af hans klaverlærer Alison Skidmores vokal. Hans optræden på Dyrskuepladsen, selv om den ligger frygteligt tidligt på dagen, skal nok både ryste dine ribben og dine hjernevindinger.

Warm Up:

Er du på Dyrskuepladsen i dagenen inden festivalen åbner, bør du udsætte dine nysgerrige musikører for dem her: Ice Cream Cathedral, Rewolmer, Kaka, MØ, Bwoy De Bhajan, Solbrud, Lower og Sekuoia."

Hør Jesper Buhls Roskilde-playliste på Spotify eller WiMP.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA