x

Yusuf Islam er tilbage

Yusuf Islam er tilbage

Til efteråret bliver det igen muligt at lytte til nyt materiale fra Yusuf Islam, der udsender sit første album med nye sange i 28 år. Yusuf Islam hed indtil 1977 Cat Stevens, men skiftede navn i forbindelse med sin konvertering til islam. Yusuf Islam trak sig i 1979 tilbage fra musikbranchen – bl.a. for at dyrke sin religiøsitet.

Hans religiøse status bragte ham i efteråret 2004 i mediernes søgelys, da han blev afvist indrejsetilladelse til USA, hvor han optrådte på en liste over personligheder, amerikanerne skulle holder ekstra øje med. Der fandtes imidlertid ingen beviser for, at Yusuf Islam skulle være til fare for det amerikanske samfund.

Yusuf Islam er en flittig politisk aktivist og i årenes løb er hans fredbevarende arbejde også blevet anerkendt – f.eks. i 2004, hvor han fik prisen Man For Peace, som uddeles af Nobels Fredspris komite. I 2005 fik han også en hæderspris af University of Gloucestershire for sine ydelser til uddannelse og humanitær hjælp.

Det er pladeselskabet Polydor Records der står bag det nye album, som falder sammen med 40 års jubilæet for det første Cat Stevens-album "I Love My Dog", der udkom i november 1966.

Sangene på det nye album er blevet til i samarbejde med co-writer og producer Rick Nowels, der bl.a. har arbejdet sammen med Madonna, Mel C, Ronan Keating, Dido, Texas, Celine Dion og K.D Lang.

Yusuf Islam

Rick Nowels


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA