x

Blog: Dude Manors Roskilde-anbefalinger

Blog: Dude Manors Roskilde-anbefalinger

 
Billedet: Dude Manors lejr sidste år – ja, tempoet er højt på sådan en festival!

GAFFA giver her ordet til Dude Manor, den ene af vores officielle Roskilde-bloggere:

Enhver ved, at Roskilde Festivalen, som løber af stablen lige om lidt, ikke handler om musikken, men om at lave lister om, hvad folk bør høre. DUDE MANOR har aldrig holdt sig fra at hoppe med på en bølge, og derfor præsenterer vi nu, i samarbejde med vores franske ven og systemkritiker Mathieu Levassor, de vigtigste top 5-lister over det musik, der bliver spillet på Roskilde i år! Hvis du vil vide, hvor der er bedst mulighed for at samle damer op, hvilke koncerter du kan tage din far med til eller hvor der er garanti for at støde ind i en Soundvenue-skribent, så læs videre!

Punk/hardcore-listen – her var THE DILLINGER ESCAPE PLAN placeret på en andenplads, men efter deres fatale aflysning (og endnu mere fatale erstatning), så er KVELERTAK rykket ind i stedet. Generelt er årets punkprogram, med et par undtagelser, dog alt for tilbageskuende i stilen for redaktionen på DUDE MANOR, men sådan er der så meget:

 1. FIDLAR
 2. Hatebreed
 3. Kvelertak
 4. Pissed Jeans
 5. Baby In Vain

Soundvenue-listen - hvis du håber på tilfældigt at kunne komme til at networke dig frem til et job som musikanmelder på Soundvenue, så er nedenstående koncerter dit bedste bud:

 1. James Blake
 2. Iceage
 3. Disclosure
 4. Asger Drøjsti (Asgeir Trausti)
 5. Schultz & Forever

"Nu igen…!" – men så tager du alligevel til det-listen (Andreas Thau Loftager gav en hånd med den her) - de har næsten alle sammen lige været på Roskilde eller spillet i Danmark, men hva' fa'en, der skal nok være publikum til det alligevel:

 1. Chase & Status
 2. The National
 3. When Saints Go Machine
 4. Den Sorte Skole
 5. James Blake

Girlspotting-listen - nok egentlig den vigtigste liste for mange. Hvis du har set en sød pige på campingområdet, men stod med en hotdog i den ene hånd og en lun DP'er i den anden og ikke lige synes, at det var det bedste tidspunkt at spørge hende, om du ikke har set hende til et gårdarrangement i Le Fix før, så er det til disse koncert, at du har størst chance for at støde ind i hende (og mange mange andre tøser) igen:

 1. Rihanna
 2. Miguel
 3. Marie Key
 4. Kendrick Lamar

De kedeligste kunstnerbeskrivelser-listen - med et musikprogram med over 180 kunstnere er der kamp om at lokke publikum forbi ens koncert. For disse seks artister har Roskilde Festival ikke gjort det just nemmere for dem:

 1. The Bots – "Punk rock'n'roll duo"
 2. Jake Bugg / Asger Trausti – "Folk singer on the rise" / "Singer/songwriter on his way up"
 3. Mother Lewinsky – "Violin based pop"
 4. Robeat Boys – "Pumping electro"
 5. Kadie Elger – "Elegant, electronic pop"

Dad Rock-listen - hvis du har planlagt lidt kvalitetstid med din old man og derfor har givet ham en Roskildebillet, så han kan komme ned og genopleve sin ungdom og dengang, han hørte Rugsted og Kreutzfeldt med din mor til solopgangen, så er det disse fem navne, du skal slæbe ham med til. Vi ved godt, at Bruce ikke er annonceret, men din far håber sådan virkelig, at han overrasker og giver en koncert, så lad ham nu drømme, ikke?

 1. Kris Kristofferson
 2. Kraftwerk
 3. Bobby Womack
 4. The National
 5. Bruce Springsteen

Dem, du ikke vil ses til-listen - du har et image som en trendsætter og first mover at vedligeholde, og derfor er der, uanset hvor meget du har glædet dig til at se dem live, bare nogle navne, hvorved det ikke ikke holder at blive genkendt af en gammel klassekammerat fra folkeskolen. Hey, det er ikke os, der laver reglerne!

 1. Volbeat
 2. The Lumineers
 3. Iceage
 4. Quadron
 5. Queens of the Stone Age

Vi håber, at du nu er blevet lidt klogere på årets program, så du med panden højt og en fadøl i hånden kan bevæge dig ind på festivalområdet torsdag og præcist vide, hvad du skal se i år! Men husk også vores event i samarbejde med VESS (Vesterbro Showroom) nu på mandag, VESS X DUDE MANOR X ROSKILDE CAMP-EVENT! Vi har sjove lege linet op og gratis BURN til folket + masser af god musik, så kig forbi! Nårh ja, og til de af jer, som ikke allerede ved det, så er vi jo på DUDE MANOR blevet officielle Roskilde-bloggere for GAFFA under festivalen! Derfor skal I ikke være nervøse for at mangle jeres ugentlige indspark fra os, vi skal nok holde jer dagligt opdateret med alt, hvad der er værd at vide om musik, livsstil og mode på årets Roskilde Festival!

Hvad er dine top 5-navne på Roskilde? Skal du overhovedet på Roskilde? Hvis ikke, hvad skal du så lave? Synes du også, at det er lidt overflødigt med stregen over det andet "e" i Kristina Renées efternavn?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA