x

Vandt du Gnarls Barkley?

Vandt du Gnarls Barkley?

"I think you're craaazyyy"... Hvis ikke disse ord ringer en klokke, tyder meget på, at du ikke har været i nærheden af en musikradiokanal de sidste par måneder. Og så er du gået glip af noget. Men det kan nås endnu! For nu er det kommet, debutalbummet "St. Elsewhere" med duoen Gnarls Barkley, som står bag forårets helt store radio-, download- og singlehit "Crazy", der i skrivende stund ligger nummer 1 på den engelske hitliste for ottende uge i træk.

Albummet har været imødeset med mildt sagt høje forventninger, men de bliver til fulde indfriet. "Et mesterværk er født", skriver GAFFAs Thomas Borre for eksempel i sin seksstjernede anmeldelse af albummet, hvor Gnarls Barkley alias sanger og rapper Cee-Lo og programmør og producer Danger Mouse fortsætter, hvor "Crazy" slap. Altså med Cee-Los småhysteriske soulvokal i front for en udsøgt, hyperkreativ blanding af alverdens musikalske indfald. Musikken er da også sammensat af Danger Mouse, kendt for sin spøjse sammensplejsning af Jay-Z's "The Black Album" og Beatles' "White Album", alias "The Grey Album", for sit producerarbejde for Gorillaz og meget mere.

I sin anmeldelse skriver Thomas Borre blandt andet: "I et særdeles indbydende og velproportioneret miks af melodisk soul, progressiv hiphop og psykedelisk rock holder "St. Elsewhere" samme tårnhøje niveau som "Crazy", og albummet har på trods af sin alsidighed ingen svage led."

I GAFFA juni, der er på gaden 1. juni, kan du i øvrigt læse et stort interview med Gnarls Barkley.

Denne musikalske triumf måtte naturligvis fejres, så det gjorde vi med en konkurrence, hvor du både kunne vinde det nye album og en fed T-shirt. Alt, du skulle gøre, var at svare rigtigt på nedenstående spørgsmål. Og svaret er: Basketball. (NB: En læser har påpeget, at Gnarls Barkley i et interview i The Guardian har sagt, at de slet ikke er opkaldt efter nogen, men den påfaldende navnelighed med eks-basketball-stjernen Charles Barkey gør, at svaret "basketball" godkendes som svar.)

De heldige vindere, der har fået præmierne tilsendt, er som følger. Tillykke!
Yasin Bilgic
2620 Albertslund

Rita Hansen
5610 Assens

Jesper Nielsen
5700 Svendborg

Claus Boye Asmussen
6430 Nordborg

Frederik Lauridsen
2720 Vanløse


Gnarls Barkleys hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA