x

Reggae Jam 2013 – atter kåret til den bedste reggaefestival i Europa

Reggae Jam 2013 – atter kåret til den bedste reggaefestival i Europa

For nylig blev reggaefestivalen Reggae Jam kåret til den bedste reggaefestival i Europa i 2012. Det var læserne af reggaemagasinet Riddim, der for tredje gang i træk valgte festivalen i Bersenbrück som den bedste inden for genren. Dermed blev de store festivaler som Summer Jam, Garance Reggae Festival, Reggae Geel og Rototom Sunsplash endnu engang de små.

Men man hviler tilsyneladende ikke på laurbærrene, for efter den imponerende line-up at dømme bliver festivalen igen i år et sikkert valg for de europæiske reggae-entusiaster. Reggae Jam 2013 afvikles fra d. 2.-4. august i den lille by Bersenbrück, ca 100 km syd for Bremen.

Festivalens opfinder og primusmotor Bernd Lagemann, der i reggaekredse bedst kendes under navnet Sheriff, har nemlig igen i år formået at stable et nyt stort og alsidigt program på benene, der sikkert vil lokke reggaefans til fra det meste af Europa.

Old school
Festivalen nåede sidste år sit absolutte maksimum med 15.000 tilskuere, og traditionen tro bydes igen i år på såvel gamle såvel som nye navne inden for reggae- og dancehall-musikken. Derudover byder festivalen på et par vaskeægte feinschmeckere, der eksklusivt for Reggae Jam alene optræder her.

I år er der således prominent besøg af reggae dronningen Marcia Griffiths, der har en glorværdig fortid som en af Bob Marleys korpiger, men som gennem årene har formået at skabe sig en flot solokarriere. Mere af den gamle skole kan man opleve med reggaegruppen Third World, der i år kan fejre 40 års jubilæum samt sangerne Barrington Levy, John Holt, Cocoa Tea og Freddie McGregor, der kun sjældent er på turné. Dertil kommer vokalgrupperne Israel Vibration og The Tamlins, der nu er genopstået efter flere års pause. Lee "Scratch" Perry har også valgt at lægge vejen forbi Bersenbrück og er altid garant for et spektakulært sceneshow.

Men det er ikke kun de gamle navne, der lokker på årets Reggae Jam.

New school
Overflødighedshornet fyldes til kanten med nye og spændende navne som Cronixx, der gav koncert på Christiania tidligere på året og sangerinden Jah9, der sidste måned udsendte det fantastiske debutalbum New Name og som spås en stor karriere inden for den bevidste roots reggae.

Blandt andre nye navne finder man Exco Levi, Romain Virgo samt Busy Signal, der sidste år måtte aflyse sin Europaturné og den ellers planlagte optræden på Reggae Jam.

I år vil der atter være masser af spændende boder, hvorfra der sælges vaskeægte jamaicansk jerk chicken, jamaicanske krydderier, afrikanske delikatesser, kaffe, is, tøj, rum-punch, reggaemusik og meget mere.

For flere oplysninger, billeder og videos:

www.reggaejam.de
www.reggaeville.com


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA