x

Bandakademi i Roskilde

Bandakademi i Roskilde

Et nyt talentudviklingsforsøg for rytmiske bands er netop blevet skudt i gang. Projektet, der har fået navnet Bandakademiet, er blevet en realitet med støtte fra Kulturministeriet, Roskilde Amt og Roskilde Kommune.

Bandakademiet, der skal hjælpe unge håbefulde og ambitiøse bands på rette vej, er klar til at modtage de første ansøgninger fra bands, der har brug for hjælp til at tage et skridt videre i deres udvikling. Bandakademiet tilbyder et velkomponeret forløb der strækker sig over 12 uger. Indholdet er afhængigt af det enkelte bands behov og det er erfarne folk fra musikbranchen der står i spidsen som inspiratorer og undervisere.

I Roskilde danner både Roskilde Festival, det regionale spillested Gimle et stærkt vækstlag for den rytmiske musik og en politisk strategi om Roskilde som musikby. Derfor er Roskilde en naturlig ramme om etableringen af Bandakademiet og efter RMDs (Rytmisk Musik Danmark, red.) konkurs i december sidste år, er der pludselig blevet et tomrum for målrettet talentudvikling af de rytmiske amatørbands herhjemme.

Bands, der mener de lever op til optagelseskravene, kan sende ansøgning og demo til
Bandakademiet senest 10. juli. 23. august er der så optagelseskoncert på Gimle, hvor en række bands skal kæmpe om de 3-4 pladser der bliver i Bandakademiets første sæson. Første forløb starter 12. september.

Bandakademiet kører som forsøg indtil sommeren 2007.

Læs mere om optagelseskravene specifik og Bandakademiet generelt på Bandakademiets hjemmesiden.

Bandakademiet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA