x

Lou Reed: Kanye West er majestætisk og inspirerende

Lou Reed: Kanye West er majestætisk og inspirerende

For et par måneder siden gennemgik Lou Reed en levertransplantation, og forleden dag måtte han indlægges igen - denne gang på grund af dehydrering. Den kompromisløse rocker har imidlertid fundet tid til at tage en tjans som gæsteanmelder for musiksitet The Talkhouse, hvor han har anmeldt rapstjernen Kanye Wests aktuelle album, "Yeezus".

Og Reed lægger ikke skjul på begejstringen for pladen, som for nylig blev tildelt de maksimale seks stjerner af GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez. Reed foretager en grundig gennemgang af albummet, og skriver blandt andet:

- Tag "Blood on the Leaves". Der foregår en masse: Blæsere, klaver, trommer, elektroniske effekter, som altsammen passer sammen rytmisk - mod slutningen er der dobbelt så megget sonisk materiale. Men Kanye forbliver uberørt, mens dette bjerg af lyd vokser omkring ham. Sådan et enormt arbejde er der lagt i at lave denne plade. Hver sang er som at lave en film.

Reed, der senest selv var albumaktuel med den kontroversielle Metallica-kollaboration "Lulu", konkluderer blandt andet, idet han betegner "Yeezus" som "majestætisk og inspirerende":

- Der er øjeblikke af sublim skønhed og storhed på denne plade, og så er der noget af det, som er "the same old shit". Men den her fyr er virkelig, virkelig talentfuld. Han prøver virkelig at hæve niveauet. Ingen er i nærheden af at gøre, hvad han gør. Det er ikke engang på samme planet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA