x

Napster laver aftale med musikudgivere

Napster laver aftale med musikudgivere

Den amerikanske file-sharing service Napster har nået en midlertidig aftale med de amerikanske musikudgivere og sangskrivere. Den skal stadig godkendes af forskellige instanser, men lykkes det, vil Napster være et stort skridt nærmere at gennemføre den ’abonnements-ordning’, de har varslet i nogen tid.

Planen er, at man mod betaling af et fast månedligt beløb vil kunne downloade en bestemt mængde sange. Ordningen bliver sandsynligvis temmelig billig, og kan blive et alternativ til nye services som Morpheus og Kazaa for de mere lovlydige bredbåndsbrugere.

Aftalen indebærer blandt andet en erstatning til musikudgiverne og sangskrivere på 26 millioner, ligesom Napster lover at betale en tredjedel af alle royalties til disse. Napster har været lukket ned siden den 2. juli og har efterhånden også ondt i brugerbasen. Spørgsmålet er: Kan Napster vende tilbage?

Samtidig har musikudgiverne og pladeselskaberne nu nået en aftale, der fastsætter royalties for downloadede numre og gør det muligt for de store pladeselskaber at fortsætte med deres abonnementsordninger, Musicnet og Pressplay.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA