x

Mads Langer: Turnéen har været en oplevelse for livet

Mads Langer: Turnéen har været en oplevelse for livet

Mads Langer har haft et hektisk forår oven på udgivelsen af hans fjerde album, "In These Waters", der blandt andet indeholder hittet "Elephant". Langer har turneret hele foråret og har en del koncerter over sommeren. GAFFA fangede ham for en statusrapport, samtidig med at Mads Langer har lavet en lille film fra sin forårsturné.

Hvordan er turnéen gået?

– Turen er gået over al forventning. Det er en stor gave at få lov til at spille så mange koncerter i stræk, da man virkelig får mulighed for at udvikle sig som performer, band og hold i det hele taget. Vi er 14 mennesker af sted, og det er alle mennesker, jeg har utroligt stor respekt for både menneskeligt og professionelt. Derudover har det været helt fantastisk at blive båret igennem koncerterne af fulde huse overalt. Der er en helt særlig stemning over udsolgte koncerter, fordi alle i salen, inklusive mig selv, føler, at man er en del af noget særligt og eksklusivt. Bare for at sige det, som det er. Det har været overvældende og en oplevelse for livet.


Hvad har været den bedste oplevelse på turnéen?

– Jeg tror, det var da sanganlægget i Musikhuset i Aarhus gik ned under sidste nummer, og så endte jeg med at spille "Fact-Fiction" helt akustisk – der var noget helt magisk over det øjeblik (se det her). Det var selvfølgelig også noget særligt at have storebror – Tim Christensen – med som gæst på koncerterne i de store byer.

Hvad har været den værste oplevelse på turnéen?

– Det var helt klart da vores tourbus blev berøvet… forfærdelig trist at miste guitarer, der står tæt på mit hjerte. Og i det hele taget bare en ubehagelig oplevelse, hvor det er umuligt at rette vreden og frustrationen nogen steder hen, fordi man ikke ved, hvem der har taget det fra dig.

Har du et ritual, før du går på scenen?

– Fokus… Ro, koncentration. Gruppekrammer med bandet, lige inden vi går ind.

Hvad står der på din forplejningsliste?

– Der står, at der ikke må være slik og usunde sager. Når man spiller over 100 jobs på et år, kan du nok regne ud, at man er meget afhængig af, at det man propper i kæften er nogenlunde fornuftigt. Ellers står der en masse hemmeligheder, som kun er for de indviede.

Hvad hører du i turbussen?

– Det er meget blandet. Vi skiftes i bandet til at lave køreplaylister og vi har ret blandet smag. Men jeg vil sige, at for tiden kører der en masse Drake, James Vincent McMorrow, og ellers spænder det fra gammeldaws rock, folk, soul og så videre til pop, elektronisk og klassisk sågar. Vi elsker musik og er nysgerrige, med andre ord.


Hvad laver du mellem koncerterne, når du er på turné?

– Jeg kan godt lide at vandre rundt i de forskellige byer og få en feeling af lokalmiljøet. Ellers læser jeg bøger, dyrker motion, kigger på guitarbutikker og skriver sange på hotelværelset. Og så har vi også en ting kørende, hvor vi besøger kroer og spiser frokost rundt omkring i landet. Det er super hyggeligt og meget rart med lidt kontrast til de bonede gulve. Så har vi også fiskestænger med, hvis vi skulle have en ledig dag – det er sgu hyggeligt at sidde og kigge på vandet og lytte til stilheden med sine gode kammerater.


Hvad tager du altid med på turnéer ud over dit udstyr og tøj? For eksempel en maskot eller lignende. 

– Jeg har ikke nogen særlig ting, jeg SKAL have med. Men jeg tager som regel ikke af sted uden en god bog… men det siger jo sig selv, at jeg ikke kan læse den samme hele tiden, så det er omskifteligt.

Og så en ting, som jeg ofte har undret mig over: Hvem forestiller din tatovering på underarmen?

– Tatoveringen er et symbol på pacifisme. Det er en rebel, der kaster med blomster. Den er tegnet af street-kunstneren Banksy, som jeg er meget fascineret af. Han er både politisk, humoristisk og dybt intelligent – det er en blanding, jeg godt kan lide.

Hvad skal du lave, når din sommerturné er overstået?

– Så drager jeg direkte videre på turné i udlandet. Blandt andet Tyskland, USA og Mexico er på listen over destinationer. Jeg skal spille koncerter hele året ud. Og så skal jeg skrive en masse sange på vejen rundt i verden. Og DET glæder jeg mig til!

Se Mads Langer video fra hans forårsturné:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA