x

Roskilde-blog: Metalhoveder på Roskilde

Roskilde-blog: Metalhoveder på Roskilde

Se flere metalfans i GAFFAs gallerisektion

Hvis du ikke allerede selv har bemærket det, så har metallen og hård tråd trænge kår på campingområdet i år. På trods af en række stærke metalnavne i musikdagene, så er det elektronisk og hiphop, der dominerer de enorme lejranlæg, der bliver flere og flere af. Selvom vi ikke hører sååå meget metal hos DUDE MANOR, så føler vi med metalhovederne (via at vi selv elsker hardcore og pop-punk, som der VIRKELIG heller ikke bliver spillet meget af) og ville derfor finde ud af, hvordan man som metalfan kaperer fire-fem dage med næsten ingen dobbeltpedal eller SLAYER på anlæggene i campingområderne. Det lykkedes os at finde tre metaldudes, der alle var mere end villige til at fortælle om, hvordan de ser metallens status på ROSKILDE FESTIVAL 2K13:

Thomas, 25

Hvad skal du høre i år?

Kreator, Metallica, Tyranny, Ensiferum, Hatebreed, Goatwhore, Kvelertak. Der er masser af god metal jeg skal høre!

Hvad synes du om metalstatus på ROSKILDE i lejrområderne?

Der hvor jeg bor, nede i J, er der en del COPENHELL-folk, så der er faktisk en del metal dernede! Men de der mobil anlæg folk har, de spiller jo stort set kun pop!

Hvad er god metalstil, anno 2013?

Jeg har min, efterhånden meget nedslidte, lejr t-shirt på. Så er der et par Fjallraven bukser, og et sweatband til armen måske. For at være ærlig, så har jeg bare mit på for at holde styr på mit ROSKILDE-armbånd! Militærstøvlerne er selvfølgelig også med — de er store og behagelige og holdbare!

Hvad gør du hvis du bare SKAL høre noget dobbeltpedal ASAP

Jeg har faktisk ikke haft den store craving endnu. Jeg har arbejdet en del og sådan, så det er egentlig OK. Hvis jeg var hjemme lige nu, så havde jeg nok sat CULT OF LUNA på — de leverede en fed koncert på Vega for nylig!

Nu spiller METALLICA jo i år på #rf13, er de stadig relevante som et moderne metal band? 

Mhm, nej, det synes jeg sgu ikke. De skulle bare aldrig have lavet Death Magnetic [bandets forrige, og meget kritiserede, plade, red.], og have spillet nogle flere live koncerter. Jeg håber sgu virkeligt bare at de spiller en masse af de gamle til koncerten, de kunne evt. bare spille de fire første plader — så ville jeg være glad!

Hvad er dine bedste pit moves?

Mest af alt prøver jeg bare at lade være med at falde, men jeg er nu engang ret vild med et circle pit. VON DÜ [københavnske reggae/funk outfit, red] spillede igår, og der var sgu en wall of death. Det var lidt en blødsøden en af slagsen [klassisk reggae stil, red.], men det var rigtigt sjovt!

Frederik, 16 år (billedet)

Hvilke koncerter skal du til i år?

Slipknot, Metallica, Queens of the Stone Age og sådan lidt andre.

Hvad synes du om metalstatus på Roskilde i lejrområderne?

Tja, den er sådan set meget fin. Altså nogle gange så ser man jo lige en i en SLIPKNOT-t-shirt eller med et COPENHELL-armbånd, og så kan man jo lige sludre om det — det er fedt! Men jeg synes ikke der er så mange metalfolk, egentlig!

Hvad skal man rocke af kluns som metalhovede i 2013?

Tja altså, jeg har jo bare shorts og en SLIPKNOT-t-shirt på, men altså band t-shirts og sådan, det er godt!

Hvis du pludselig savner dobbeltpedalen FOR meget, hvad gør du så?

Prøver at se om jeg kan finde noget metal et sted, jeg har jo lidt på min telefon, så det kan jeg jo lige hive frem, hvis det er!

METALLICA spiller jo i år, er de stadig relevante som et moderne metalband?

Metallica er klart stadig relevante. De er jo nogle gamle fyre og sådan, men de er sgu stadig Metallica. Glæder mig helt vildt til koncerten!

Adrian, 26 år
Hvad skal du høre:

Metallica, Suicidial Tendencies, Kreator, Goatwhore, Uncle Acid and The Deadbeats (sidste måske mere 70er stener/syre rock), men stadig fedt.

Hvad synes du om metalstatus på Roskilde i lejrområderne?

Jeg bor selv i Blastbeast lejren, så vi har sku et "satan" anlæg. Så der er ingen problemer. Faktisk har jeg ikke været særligt meget rundt på campingpladsen, men man kan altid bruge noget mere metal! Så længe der bare bliver spillet mindre Boten Anna eller hvad fanden det hedder. Det var sgu et hårdt år!

Hvad er god metalstil, anno 2013? Tjaaaa…. Tjooo, metalstil 2013… Langt hår er jo naturligvis stadig godt. Band tshirts fungerer også altid rigtigt godt.

Hvad gør du hvis du bare SKAL høre noget dobbeltpedal ASAP??

Det er ikke rigtigt noget problem for mig, pga vores "Satan" anlæg, så det er aldrig langt væk. Sidste år havde vi ikke noget godt anlæg, så der smuttede jeg noglegange op i Sonic Zone, hvor man kunne gå op og tage nogle plader med og blaste dem. Det fungerede for mig!

Se flere metalfans i GAFFAs gallerisektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA