x

Digital radio vinder indpas

Digital radio vinder indpas

Når danskerne hører radio, foregår det ikke længere alene på DR's traditionelle kanaler P1, P2, P3 og P4. De seneste års massive udvidelse med digitale tilbud på DAB og internettet har også fået godt tag i lytterne, fremgår det af Gallups lyttertal for april.

Eksempelvis har kanalen DR Soft næsten fordoblet lyttertallet på et år, og den nystartede DR X fik 36.000 lyttere den første måned. Også DR Boogieradio og DR Rock har tag i tusindvis af lyttere hver uge. Gallups lyttertal viser også, at 74.000 hører DR Boogieradio med hit, satire og liveradio, mens 31.000 hver uge lytter til DR Rock.

- Moderne radiolyttere vil selv vælge, hvornår de hører hvad. Derfor supplerer de den almindelige radiolytning med at lytte til temakanaler, hvor de selv kan vælge tid og indhold. Den traditionelle radio vil fortsat fylde mest i danskernes radiolytning, men der er stor efterspørgsel på en lang række supplerende programtilbud, så man kan "bladre" i programmerne, således som DAB og netradio giver mulighed for. Hver gang vi lancerer en ny kanal, kommer der ønsker om noget, der er lidt mere specialiseret, siger DRs radiodirektør Leif Lønsmann.

Danskerne lagde i april i år 70 procent af deres radiolytning på DRs radiokanaler. Sidste år på samme tid var tallet 65 procent.

GAFFA tilbyder også internetradio til brugerne på gaffa.dk i form af GAFFA Radio. Brug playeren i højre hjørne!

DR på nettet >


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA