x

Stor Metallica-koncert på vej

Stor Metallica-koncert på vej

Det var mildest talt en kanin, da Roskilde Festival i absolut sidste øjeblik føjede Metallica til årets prorgram. Bandets koncert på Orange Scene bliver den eneste i Europa denne sommer, og det er 10 år siden, de sidst var forbi festivalen. 

Og et kig på i bandets seneste spillelister - og over foran Orange Scene - afslører, at der er noget ekstraordinært i vente. 

Samtlige fotografer bliver eksempelvis nægtet adgang til den ellers normale fotograv umiddelbart foran scenen. De må tage deres koncertbilleder 60 meter væk fra scenen. Det skyldes, at Metallica har kørt ikke mindre end seks kraner i stilling i fotograven, der skal bidrage til et større pyroshow under koncerten. 

Af festivalprogrammet fremgår det desuden, at der er programsat betydeligt mere end de normale halvanden time til koncerten. Metallica går på Orange Scene klokken 22.30, og efterfølgerne Chase & Status er først klar klokken 2. Det kan lugte af i hvert fald to og måske også 2,5 timer med Metallica.

Kigger man på hjemmesiden setlist.fm, og når frem til bandets seneste koncert (9.juni i Detroit), kan man se, at bandet her spillede i alt 18 numre. 
Står den til troende i aften, indleder bandet med "Blackened" og "For Whom The Bell Tolls" og når i det ordinære sæt forbi blandt andre "Sad But True" og "Master Of Puppets", inden de lukker med "Nothing Else Matters" og "Enter Sandman". De tre ekstranumre er "Turn The Page", "Creeping Death" og "Seek & Destroy". 

Metallica fortsætter i øvrigt deres "tour" til Asien, hvor de har en stribe af koncerter i midten af august. Sideløbende arbejder amerikanerne angiveligt på nyt materiale. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA