x

Spektr annoncerer nyt album

Spektr annoncerer nyt album

Om et par uger er Spektr - med guitaristen Manoj Ramdas i front - på plakaten på den nye, sjællandske festival Henry's Dream. Og nu har bandet annonceret nyt album, som udkommer den 23. september og således følger op på "Personetics" fra begyndelsen af 2012.

Den kommende plade har fået titlen "The Door Is Paint On A Rock", og allerede nu har bandet sluppet førstesinglen "Rubber Souls for Sale".

Spektr praktiserer et musikalsk udtryk med klare cinematiske kvaliteter, og Manoj Ramdas har da også selv døbt genren "soundtrack'n'roll". Gruppen blev dannet tilbage i 2000, og udsendte deres første ep året efter. Der skulle dog gå yderligere fem år, inden Spektr albumdebuterede med "B/W vs. Technicolor" i 2006.

Foruden arbejdet med Spektr har Ramdas været aktiv i sammenhænge som The Raveonettes, Sort Sol og The Good The Bad, mens gruppens øvrige medlemmer trækker tråde til blandt andet Roxy Jules og Emma Acs & The Inbred Family. "Personetics" fra 2008 blev ved udgivelsen tildelt fire stjerner i GAFFA.
 
 "I stedet for at fortabe sig i electronica er omdrejningspunktet imidlertid stadig Ramdas' strengespil, og eftersom han er en fremragende guitarist, er resultatet et stemningsmættet og interessant lille værk," hed det blandt andet dengang.
 
Du kan se og høre "Rubber Souls for Sale" med tilhørende video her.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA