x

Politiet: Usædvanligt rolig festival

Politiet: Usædvanligt rolig festival

Mens menige festivalgængere plejer tømmermænd, og journalister gør status over weekendens musikalske oplevelser på den netop overståede Roskilde Festival, kan Midt- og Vestsjællands Politi melde om en usædvanligt uproblematisk festival. Uniformerede betjente har i år gjort ekstra meget ud af den synlige tilstedeværelse på pladsen, og så har de modtaget mange henvendelser fra festivalgæster i år:

"Vi har fået rigtig mange gode opkald fra festivalgæster og fra festivalens vagter og frivillige, som i detaljer har kunnet fortælle om mistænkelige personer, der har haft gang i ulovligheder. Det har gjort, at vi har kunne fange forbryderne, inden de fik held med deres ærinde," fortæller Simon Schwaner, kommunikationschef i Midt- og Vestsjællands Politi, til Dagbladet Politiken.

Også de sociale medier har været en vigtig faktor i ordensmagtens arbejde under den populære musikbegivenhed, fortæller kommunikationschefen: 

"Vi har brugt Facebook og Twitter meget mere denne gang end før. De sociale medier har fungeret som superfine informationsplatforme, som folk har taget til sig i stor stil", lyder det fra en tilfreds Schwaner, der sammen med kollegerne kan se tilbage på en festival med væsentligt færre tyverier og brud på loven om euforiserende stoffer end sidste år.

I den mere alvorlige ende af skalaen oplevede en festivalgænger natten til fredag et voldtægtsforsøg på den gamle dyrskueplads udenfor Roskilde. En 27-årig mand er varetægtsfængslet i fire uger for overgrebet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA