x

Cee Lo Green: Der kommer et tredje album fra Gnarls Barkley

Cee Lo Green: Der kommer et tredje album fra Gnarls Barkley

GAFFA mødte Cee Lo Green en lille time før hans optræden på Nibe Festivals store scene. Han var ankommet til Danmark dagen før, hvor amerikanerne traditionelt fejrer deres uafhængighed (4th of July). Men Cee Lo kunne ikke spore nogen festligheder i Aalborg i den anledning, og så var han fuldstændig udmattet.

- Jeg havde ikke sovet natten før, så jeg fejrede dagen med noget dejlig søvn, fortæller han med et venligt smil. I det hele taget virker både Cee Lo og hans crew meget venlige.

Det aktuelle soloalbum "The Ladykiller" viser også, at der er sket en transformation fra det mørkere Gnarls Barkley til den nye, mere farverige Cee Lo.

- Det skyldes daggry. Det er altid mørkest før daggry. Det er bare en ny dag, en ny mulighed, en ny oplevelse. Kvindernes forunderlige verden er et fantasiland.
Og kvinder fylder meget for soulmaskinen, der også fortæller, hvad det kræver at være en "Ladykiller".

- Du skal være nærværende. Det handler ikke bare om et nedlægge kvinder. You must kill them with kindness.

Faktisk er Cee Lo så begejstret for kvinder, at han er på vej med nyt soloalbum med titlen "Girl Power".

- Man kan sige, at "The Ladykiller" fejrer kvinder, mens "Girl Power" virkelig hylder dem. Derfor bliver lyden også anderledes på det album. Der kommer power på. Jeg vil have rocket soul.

Vi får så en kort snak om rockikoner og hvem der kunne være interessante bidragydere på det kommende album.

- Der er rigtig mange, som jeg gerne vil arbejde sammen med. Men de behøver ikke at være store, kendte navne. Jeg synes, det er mere interessant at arbejde sammen med ukendte talenter og give dem chancen for at vise deres evner. Hvis du fylder et album med kendte navne, så mister musikken fokus og det kommer til at handle mere om, hvem der er med.

Samtalen kommer dog hurtigt til at handle om kvinder igen. Men hvad er det ved de kvinder, der er så fascinerende?

- Kompleksiteten. Deres styrke. Min bedstemor, der desværre døde for nylig, var en stærk kvinde. Sammensat. Det samme er min mor. Kvinder er også smukke. Alle sætter pris en på smuk kvinde, men det er mere end det. De er spændende væsner. Det er hele pakken.

Vegas og Gnarls Barkley
Når Cee Lo ikke turnerer med eget band eller med sine gamle venner fra Goodie Mob, så har han fået et fast show i Las Vegas.

- Det er et show med musik, dans, variete og jokes. Og det er ikke kun min musik, men musik, der skaber en glad stemning. Det er det hele. Og det er sjovt at lave.

Men Gnarls Barkley, der skaffede Cee Lo den popularitet, han i dag nyder godt af, er dog ikke lagt på hylden.

- Der kommer et tredje album. Men Danger Mouse (anden halvdel af Gnarls Barkley) har selv travlt med flere projekter. Jeg har dog allerede skrevet tre sange, så vi er i gang. Nu skal jeg først ud med Goodie Mob, men jeg regner med, at der kommer nyt fra Gnarls Barkley ved denne her tid næste år.

I slutningen af interviewet kommer vi atter ind på det mørkere Gnarls Barkley-univers versus den glade og festlige Cee Lo Green.

- Folk skal vide, jeg er en sjov og imødekommende fyr. Mit ydre, mine tatoveringer og solbrillerne er jo bare facade (faktisk havde han ikke solbriller, da vi mødte ham. De kom først på, da kameraet blev hevet frem). Jeg tror, at USA har fundet ud af det takket være min deltagelse i amerikansk "Voice". Men den øvrige verden skal også vide, at jeg bare er en flink fyr.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA