x

Dream Theater på vej med album

Dream Theater på vej med album

Det progressive amerikanske metalband Dream Theater har offentliggjort på deres Facebook-side, at de den 24. september udgiver deres 12. studiealbum, der bliver selvbetitlet. Foruden afsløringen af det nye albums udgivelsesdato offentliggjorde bandet også tracklisten til "Dream Theater".

Guitarist John Petrucci (billedet) udtaler: "Jeg ser hvert nyt album som en mulighed for at begynde forfra igen. Enten bygge på eller forbedre en retning, som har udviklet sig over tid eller at bryde helt ny grund. Dette er vores karrieres første selvbetitlede album, og der er intet, som jeg kan forestille mig skabe et statement om musikalsk og kreativ identitet stærkere end dét. Vi har fuldt ud udforsket alle de elementer, som gør os unike, fra det episke og intense til det afmosfæriske og cinematiske. Vi er utroligt tændte omkring "Dream Theater" og kan ikke vente, til alle hører det."

Bandet har også afsløret en detaljeret trackliste fra albummet, og via en Q&A-ssion fra bandets officielle Twitter-profil har de på deres officielle YouTube-kanal offentliggjort, at et af disse tracks er instrumentale – det første siden 2003 (som var "Stream of Consciousness" fra pladen "Train of Thought").

"Dream Theater" bliver desuden det første album til at indbefatte Mike Mangini i skriveprocessen. Mangini er bandets forholdsvis nytilkomne trommeslager, der overtog trommestolen efter Mike Portnoy, og som kun var med til at indspille trommerne på bandets seneste album, "A Dramatic Turn of Events" fra 2011. Albummet er indspillet i Cove City Studio i Glen Cove, Long Island, New York, med John Petrucci som producer og Richard Chycki som tekniker og mikser.

John Petrucci har tidligere udtalt følgende om Mike Manginis arbejde: "Når folk hører trommespillet på dette album, vil de flippe godt og grundigt ud. På det sidste album gjorde han et godt job, men han var der ikke til at skrive, og han fortolkede trommespor, jeg havde programmeret. Selvom han brugte sin kreativitet, selvfølgelig, til at ændre dem og gøre sin ting, så føler jeg nu, at han bare er den frigjorte Mike Mangini. Det er helt igennem ham. Det er al hans kreativitet, alle hans beslutninger og idéer, og mand, den fyr er et dyr."

Dream Theater blev dannet i 1985 og debuterede i 1989 med "When Dream and Day Unite".

Tracklisten til "Dream Theater" er som følger:

1. FALSE AWAKENING SUITE
i. Sleep Paralysis
ii. Night Terrors
iii. Lucid Dream
2. THE ENEMY INSIDE
3. THE LOOKING GLASS
4. ENIGMA MACHINE
5. THE BIGGER PICTURE
6. BEHIND THE VEIL
7. SURRENDER TO REASON
8. ALONG FOR THE RIDE
9. ILLUMINATION THEORY
i. Paradoxe de la Lumière Noire
ii. Live, Die, Kill
iii. The Embracing Circle
iv. The Pursuit of Truth
v. Surrender, Trust & Passion

Albummet udkommer både som almindelig og special edition-cd, 180 grams dobbelt-lp og boksæt i begrænset oplag.

Dream Theater følger det nye album op med en turné, der bringer dem til Falconer Salen i København den 20. februar 2014. Find billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA