x

Pris til Indians-forsanger

Pris til Indians-forsanger

Frontmanden for det yderst anmelderroste danske band Indians, Søren Løkke Juul, har modtaget talentprisen Årets Franz i Fredericia. Talentprisen, som uddeles hvert år under den årlige Jazz & Blues Festival, er stiftet af spillestedet Det Bruunske Pakhus og tildeles et ungt menneske i den danske musikverden.

Søren Løkke Juul modtog et legat på 25.000 kroner og en statuette designet af den legendariske Gasolin'-guitarist Franz Beckerlee – deraf navnet Årets Franz.
Det er branchens såkaldte smagsdommere som for eksempel bookerne på de danske spillesteder og anmeldere, der har mulighed for at indstille forskellige artister. Ud fra disse indstillede navne er det så en lille jury, som udpeger den endelige prismodtager.

Juryen begrundede valget af Søren Løkke Juul således: "Enmandsbandet/projektet Indians alias Søren Løkke Juul er dansk sfærisk sangskrivning i absolut topklasse. Man drages ind i Indians stemningsfulde og drømmende univers, der virker magisk, men samtidigt nøgent og enkelt. Man fornemmer her et kæmpe talent med store internationale muligheder."

Prisen blev overrakt af Fredericias borgmester Kenny Bruun Olsen (til venstre på billedet).

Indians modtog hele seks stjerner i GAFFA for debutalbummet "Somewhere Else" og har lige optrådt på Roskilde Festival. I studiet er Indians et enmandsband, mens de live består af tre personer, Søren Løkke Juul på sang, keyboard og guitar samt brødrene Emil og Jeppe Davidsen på henholdsvis elektroniske trommer/keyboards og keyboards/guitar.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA