x

Marie Key når hitlistetoppen efter 36 uger

Marie Key når hitlistetoppen efter 36 uger

Fredag er den dag, hvor de officielle danske hitlister bliver offentliggjort, og vanen tro kigger GAFFA på toppen og ugens nyheder. I denne uge er Marie Key gået op på førstepladsen på albumhitlisten med sit populære album "De Her Dage", og det er faktisk første gang, albummet ligger nummer 1 på hitlisten, selvom det har ligget på hitlisten i hele 36 uger. Ofte som nummer to eller tre, men ikke i top før nu. Førstepladsen kan måske skyldes hendes meget roste, Nik & Jay-besøgte koncert på sidste uges Roskilde Festival, eller – mere prosaisk – at pladesalget traditionelt er lavt i sommerperioden, hvorfor der ikke skal meget til at flytte et album lidt op eller ned på hitlisten.

Marie Key har dermed skubbet sidste uges etter, Daft Punks "Random Access Memories" ned på andenpladsen, mens den tyske schlagerdronning Andrea Berg og hendes "My Danish Collection" er nummer tre.

Vanen tro udkommer der ikke mange nye album i sommerperioden, og der er derfor kun enkelt nyhed i top 40 på albumhitlisten, nemlig Editors og deres "The Weight of Your Love".

Såvel tracklisten som streaminghitlisten toppes som i sidste uge af Avicii og "Wake Me Up".

Den såkaldte bit-album-hitliste, der tæller downloads fra abonnementstjenester, har Leona Lewis og "Glassheart" i top, mens førnævnte Avicii og "Wake Me Up" ligger nummer 1 på den tilsvarende liste for enkeltnumre. Det mest spillede nummer på de danske radiostationer er som i efterhånden adskillige uger Daft Punk feat. Pharrell Williams og "Get Lucky".

Se alle de officielle danske hitlister her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA