x

Guide: Weekendens 10 bedste koncerter

Guide: Weekendens 10 bedste koncerter

Weekenden nærmer sig, tilmed med godt vejr over hele landet, om end med et lille dyk i temperaturen søndag. Vanen tro giver GAFFA dig en guide over weekendens mest spændende koncerter, ude som inde. Ugens guide bærer præg af, at Copenhagen Jazzfestival slutter i denne weekend, og samtidig begynder Aarhus Jazzfestival.

FREDAG

København:

Bettye LaVette, Kulturhuset Islands Brygge, klokken 20

Med sin særegne blanding af soul, blues og country synes Bettye LaVette nærmest at inkarnere den amerikanske musiks sjæl, samtidig med at hendes musik er ladet med dyb personlig erfaring. Og i en alder af 67 er hun stadig på toppen. Sidste års album, "Thankful N' Thoughtful", blev af BBC kaldt hendes måske bedste album nogensinde.

Brecker Brothers Reunion, Viften, Rødovre, klokken 20

Den 65-årige amerikanske trompetist Randy Brecker var sammen med sin nu afdøde bror, saxofonisten Michael Brecker (1949-2007) stilskabende for en generation af musikere som Brecker Brothers. Brecker-brødrene nåede langt ud over jazzens genrerbarrierer og blev foretrukne studiemusikere på store rockalbums i 70'erne og 80'erne, hvor Randy Brecker for eksempel spillede med Frank Zappa, The Rolling Stones, David Bowie, Bruce Springstein og Lou Reed. Randy Brecker har samlet et hold af musikere, der alle har været med i Brecker Brothers gennem tiderne både live og på studiealbums.

Fallulah og Marie Key, Tivoli, Plænen, klokken 22

To af Danmarks mest populære sangerinder giver hver deres koncert i Tivoli. Med hit på hit på hit som eksempelvis "Brigdes", "Out of It", "Superfishyality", "Se Nu Herhen", "Uopnåelig" og "Uden Forsvar" og godt vejr kan det vist kun blive en succes. Marie Key er i denne uge i øvrigt gået op på førstepladsen på albumhitlisten med "De Her Dage", for første gang i de 36 uger, albummet har ligget på hitlisten.

Aarhus:

Sanne Salomonsen, Tivoli Friheden, klokken 20

Hele Danmarks rockmama, der nu er blevet bedstemor, underholder med hits fra fire årtiers succesfuld karriere. Vi gætter på sange som "Sui Sui", "Voodoo", "Den Jeg Elsker", "Hvis Du Forstod", "Den Lille Løgn", "Taxa", "Overgi'r Mig Langsomt" og mange flere.

Vig:

Vig Festival, Festivalpladsen, hele dagen

Den nordvestsjællandske festival er i fuld gang, fredag med navne som TV-2, Thomas Helmig og Hej Matematik på plakaten. Festivalen slutter lørdag med blandt andre Nephew, Marie Key og Mads Langer.

LØRDAG

København:

Ane Trolle, Det Kongelige Haveselskabs Have, klokken 18.00
Sangerinden kendt fra Trentemøller, JaConfetti og Balstyrko udgav sidste år sit første, roste og GAFFA-Pris-nominerede soloalbum, "Honest Wall" med en blanding af soul, pop, rock, singer-songwriter-indflydelse og en lille smule jazz. Det er også, hvad du kan forvente denne tidlige sommeraften.

Bill Frisell & The Big Sur Sextet, Statens Museum for Kunst, 21.00

Guitaristen Bill Frisell er en skattet gæst hos det københavnske jazzpublikum – han har altid nyt materiale med i bagagen, og det er altid musikalsk interessant. Med sit på én gang dybt innovative og traditionsbevidste spil har Frisell skabt sig et navn som en guitarist i absolut særklasse.

Mariam The Believer, Jazzhouse, 21.30

Som Mariam The Believer har svenske Mariam Wallentin formået at kanalisere energien fra sin duo Wildbirds & Peacedrums ud i nye fascinerende retninger. Wallentin er en meget sofistikeret, reflekteret og dog ekspressiv sangerinde og sangskriver, der tåler sammenligning med en kunstner som Kate Bush. Solo-debutalbummet "Blood Donation" fra sidste år fik fine anmeldelser, også i GAFFA.

Sting, Plænen, Tivoli, klokken 22.00 (billedet)

Den tidligere Police-sanger og -bassist behøver vist ikke nærmere præsentation. Han er taget på sin "Back to Bass Tour" med sine gamle hits – både solo og med Police – i forholdsvis nedbarberede udgaver. Tidligere koncerter på turnéen har givet både fire og fem stjerner på GAFFA.dk, så du kan godt sætte forventningerne højt. Koncerten er gratis for havens gæster, men mod et ekstrabeløb kan du få adgang til det aflukkede område foran scenen.

SØNDAG

Aarhus:

Cæcilie Norby, Musikhuset Aarhus, klokken 20

Efter en god uges jazzfestival i København står Aarhus i jazzens tegn den næste uge, med blandt andre Cæcilie Norby søndag. Hun akkompagneres på scenen af ægtemanden Lars Danielsson og et internationalt hold af dygtige musikere. Med udgangspunkt i sit nye album "Silent Ways" med fortolkninger af blandt andre Leonard Cohen, Bob Dylan og Soundgarden tager Cæcilie Norby på strejftog i musikhistorien og sin egen karrierre.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA