x

Svalegangen – Spots nye superscene

Svalegangen – Spots nye superscene

Svalegangen-publikum, skudt af Didde Elnif

SPOT Festivalen er en visionær størrelse i konstant bevægelse. Indlemmelsen af teaterscenen Svalegangen som musikscene på linie med VoxHall, Train og Ridehuset understreger fint viljen til at bryde grænser og sprænge rammer.

Heldigvis for festivalarrangøren, Dansk Rock Samråd (ROSA), lader det seneste skud på stammen af nyskabelser tilmed til at blive en gedigen succes. I hvert fald har Svalegangens sceneansvarlige under SPOT Festival kun roser tilovers for stedet, da SPOT live-redaktionen fanger denne i minutterne op til Rock Hard Power Spray-koncerten fredag aften.

- Svalegangen er fantastisk velegnet som spillested, fastslår Carsten V. Nielsen og uddyber:
- Lyden er god, og stedets dimensioner passer perfekt til SPOT Festivals program.
Han fremhæver vigtigheden af, at der er et tilpas afstemt forhold kunstner og scene imellem, og som daglig leder af spillestedet Kulisselageret i Horsens ved han, hvad han snakker om.

- Det duer jo ikke med et lille, grønt band på en stor scene, da det ikke vil kunne udfylde rammerne. Omvendt er det selvfølgelig heller ikke hensigtsmæssigt med et kendt band på en scene, der reelt er for lille, påpeger Carsten V. Nielsen, der kun har fået positive tilkendegivelser fra de bands, der optræder på Svalegangen.

Problemer med misforhold mellem sceneomfang og størrelsen på bands er man kommet nydeligt ud over i tilfældet Svalegangen, der smidigt klæder SPOT Festivals program og ikke mindst hele ånden omkring arrangementet.
Svalegangen og SPOT Festival har nemlig flere af de samme karaktertræk rent profilmæssigt. Det mener man i hvert fald på Svalegangen.

- Vi har en del til fælles med SPOT Festival, i og med at vi gør meget ud af at give nye og unge teaterfolk chancen, forklarer Svalegangens belysningsmester, Steffen Ilfeldt, der i samme åndedrag pointerer, at man dog ikke er et decideret græsrodsteater.
Han og hans kolleger er begejstrede for, at Svalegangen er blevet en del af den nok en gang udvidede SPOT Festival, ligesom man glæder sig over at se en masse mennesker, som normalt ikke færdes på stedet.

- Vi vil gerne være en del af bybilledet – ikke mindst de unges bybillede – og i den forbindelse er SPOT Festival meget attraktiv, vurderer Steffen Ilfeldt.
Han nyder et par alternative dage, der rent socialt og arbejdsmæssigt adskiller sig en hel del fra den gængse gøren og laden på Svalegangen. Blandt andet giver alle ansatte på Svalegangen en hånd med i helt nye funktioner, men også selve jobbet bag mixer- og lyspultene tager sig noget anderledes ud.

- Med en teaterforestilling er alt planlagt ned til mindste detalje, men rock and roll-koncerter er jo totalt uforudsigelige, så man skal virkelig være vågen, smiler Steffen Ilfeldt.
Han er af den overbevisning, at ROSA har gjort et scoop ved at få Svalegangen ind over SPOT Festival. Simpelthen fordi scenen i hans øjne er blandt byens allerbedste, og fordi man i teaterscenen har at gøre med en ”tjekket organisation”.

Såvel Carsten V. Nielsen som Steffen Ilfeldts begejstring deles øjensynligt af publikum, der strømmer ned til det rare sted i Rosenkrantzgade. Rock Hard Power Spray går på scenen for øjnene af en temmelig tætpakket sal emmende af god stemning og rockvibrationer. Det nye sted hilses velkommen på fineste manér, og gentagelsespotentialet synes soleklart.

Spots hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA