x

Cohen i fin form før Odense

Cohen i fin form før Odense

I 2008 indledte Leonard Cohen sin første turné i femten år - og nu kan den i dag 78-årige sangskriver tilsyneladende slet ikke stoppe igen. I december offentliggjorde han således, at han var klar til endnu en omfattende turné i 2013 - inklusive et besøg i Odense den 17. august. Det bliver den aldrende mestersangskrivers sjette på dansk jord siden comebacket i 2008 - og hans anden i Odense, hvor han også gav koncert i 2010 (og som han i øvrigt også besøgte i 1993, kort før sin lange turnépause). Og trods de senere års omfattende koncertaktivitet og kunstnerens fremskredne alder er Cohen fortsat i fin form. Det kan GAFFAs udsendte bevidne, efter at have overværet mandens koncerter i Hamburg og Berlin i den forløbne uge. 

Mens Cohen og band nåede at spille henholdsvis 29 og 31 sange ved sidste års koncerter i København og Aalborg, blev det således "kun" til 25 og 26 i Hamburg og Berlin, hvor "Night Comes On", "Democracy", "Different Sides" "Banjo", "I Can't Forget" og "Coming Back to You" var sorteret fra. Til gengæld fik de fremmødte fans en version af "New Skin for the Old Ceremony"-skæringen "Lover Lover Lover", som også tidligere har været inkluderet lejlighedsvist ved de senere års koncerter. Og i Berlin trakterede Cohen med endnu en sang fra 1976-albummet, nemlig "Chelsea Hotel #2" - ligesom "Tower of Song" var tilbage i sættet.

Vanen tro blev seancerne indledt med "Dance Me to the End of Love" efterfulgt af "The Future", og ligesom ved den monumentale turnéafslutning i Lissabon sidste år rundede Cohen af med følgende hilsen til publikum: "Jeg håber, I har velsignelsen af at være omgivet af venner og kære hver eneste dag i jeres liv. Og til de af jer, som ikke er så heldige - må velsignelsen finde jer i jeres ensomhed."

Leonard Cohen fylder 80 år i september 2014, og der er stadig billetter til hans koncert i Odense. Her vil han - som ved de tidligere besøg de senere år - være flankeret af såvel gamle makkere som Roscoe Beck (bas), Sharon Robinson (vokal) og Mitch Watkins (guitar) som nyere makkere i skikkelse af den spanske strengemester Javier Más og den britiske vokalduo The Webb Sisters.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA