x

Rufus Wainwright fylder 40

Rufus Wainwright fylder 40

Pophistorien rummer adskillige prominente eksempler på musikerbørn, som trods talent og gå-på-mod aldrig rigtig formår at træde ud af berømte forældres skygge. Næsten omvendt har det forholdt sig for den amerikansk-canadiske sanger, sangskriver og musiker Rufus Wainwright, som er søn af musikerparret Loudon Wainwright III og nu afdøde Kate McGarrigle og i dag fylder 40 år.
 
Og selvom seneste studieudspil fra dagens flamboyante fødselar bar titlen "Out of the Game" er Wainwright stadig en særdeles efterspurgt herre - ikke mindst herhjemme, hvor han gav en femstjernet koncert i Tivolis Koncertsal tidligere på måneden.
 
Rufus Wainwright blev født i Rhinebeck, New York, den 22. juli 1973, men tilbragte det meste af barndommen hos moderen i Montreal, Canada. I teenageårene opdagede den unge Wainwright forbilleder som Edith Piaf og Judy Garland - foruden i øvrigt sin egen homoseksualitet - og i 1998 debuterede han med albummet "Rufus Wainwright." På det tidspunkt var han dog allerede særdeles scenevant: Fra 13-års-alderen turnerede han med The McGarrigle Sisters & Family og optrådte også i andre sammenhænge.
 
Efter debutalbummet rykkede Wainwright ind på det legendariske Chelsea Hotel i New York, hvor han over seks måneder skrev materialet til sit andet album "Poses" og samtidig udviklede et problematisk stofmisbrug. Den kunstneriske succes cementeredes dog med "Want One" (2003) og "Want Two" (2004) de følgende år, og siden er det blevet til yderligere tre studiealbum, to liveplader og et retrospektivt bokssæt fra den produktive musiker.
 
I 2010 fik Wainwright en datter med sangskriverlegenden Leonard Cohens datter Lorca Cohen, og i august 2012 blev han gift med sin tyske partner Jörn Weisbrodt - få måneder efter at have givet et længere interview til GAFFA.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA