Crowdfunding hitter herhjemme

Crowdfunding hitter herhjemme

De dage, hvor unge håbefulde musikeres fremtidige karriere afhang af muligheden for at få hul igennem til et pladeselskab, er ved at være forbi. For ud over at selve indspilningsprocessen er blevet væsentligt billigere end førhen, viser mange privatpersoner herhjemme i dag vilje til at yde direkte, finansiel støtte til ny projekter indenfor musik og anden kultur.
 
Det sker via fænomenet crowdfunding, og en ny undersøgelse foretaget af Dagbladet Politiken viser imponerende tal fra det danske crowdfunding-site Booomerang.dk (ja, med tre ooo'er, red.). Her er det lykkedes fire ud af ti projekter - som ud over musik omfatter film, bøger og billedkunst - at rejse enten det ønskede beløb eller endnu mere, og i alt 2300 private bidragydere har samlet set bidraget med 963.138 kroner.
 
Blandt de aktuelle, musikalske projekter på Booomerang er Mathilde Falchs (billedet) kommende album, en vinyludgave af De Efterladtes forestående toer "Alvorsord og etagevask" - og ikke mindst jubilæumsudgivelsen "Gi' et nummer", hvor en stribe markante navne markerer GAFFAs tredive år i det danske musiklandskab ved at fortolke yndlingssange fra bladets levetid.
 
Solid stak
 
Det er stadig muligt at donere et beløb efter eget valg til udgivelsen, hvor man blandt andet vil kunne opleve The Floor Is made Of Lava fortolke Aquas 1996-hit "Roses are Red" og høre Mikael Simpson prøve kræfter med Thomas Helmigs "Midnat i Europa".
 
Afhængig af donationens størrelse honoreres bidragydere med herligheder som en signeret udgave af albummet, et års medlemskab af GAFFAs medlemsklub GAFFA+ med videre. GAFFAs ansvarshavende redaktør Peter Ramsdal er stolt over realiseringen af projektet, og har i forbindelse med udgivelsen udtalt:
 
- Vi er meget stolte over at kunne præsentere en solid stak af Danmarks bedste og mest spændende kunstnere, der samlet set har fundet frem til en varieret og absolut stærk trackliste.
 
Crowdfunding er blevet en massiv succes i konceptets hjemland USA. Her har det centrale site Kickstarter siden starten i 2009 rejst op mod 3,47 milliarder kroner til i alt 45.456 forskellige projekter, skriver Politiken. 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA