x

Gabriel: ”Det hele er en åben og kreativ proces”

Gabriel: ”Det hele er en åben og kreativ proces”

Når man spørger til, hvilke medlemmer man finder i Gabriel, får man at vide, at det som sådan ikke er defineret, men at Gabriel mere ses som et kreativt rum med mange hemmelige medlemmer. Dog rummer det nydannede Gabriel i hvert fald to faste medlemmer: Søren Stenager (billedet) og Asger Bruun Hansen, som ligeledes er dem GAFFA har vekslet et par ord med efter deres koncert på Musik I Lejet i weekenden. 

"Vi er ikke et klassisk band"

Fortæl os noget om Gabriel. Hvem er I?

Søren: Jeg tror bare vi er nogle mennesker, der forsøger at skabe noget musik, der bevæger folk. Det er ret simpelt egentlig. Og så finde sin egen stemme samtidig, og skille sig ud – uden, at det er dét, der er det primære projekt. Men vi kommer fra meget forskellige steder, så det kommer nok lidt af sig selv alligevel. Asger kommer for eksempel fra en helt anden verden end mig.
Asger: Ja, jeg producerer en masse eksperimenterende elektronica samt house og techno, så jeg bevæger mig normalt mest inden for klubområdet.
Søren: Og så er der mig, der bruger en masse tid på at studere Wagner og klassisk musik. Jeg er lige blevet færdig på musikkonservatoriet. 

Hvornår startede I op?

Søren: 1987! Ej, Asger og jeg mødte hinanden i september sidste år, og der begyndte det rimelig hurtigt at tage fart. Vi var blandt andet i studiet i tre uger i træk.
Asger: Ja, vi tog udgangspunkt i nogle af Sørens ældre sange, og så gentænkte vi ligesom dem.

- så Gabriel består kun af jer to?

Søren: Nej, det er egentlig lidt svævende, men det er primært mig, der skriver sangene, og så producerer jeg dem sammen med Asger. Men Mikkel, der synger kor på nogle af numrene, er også med i processen. Vi er meget åbne, og jeg tror ikke på "idéen om geniet", så jeg vil hellere åbne processen op for mennesker, jeg synes er fantastiske frem for at lukke den ned i min egen middelmådighed. Vi er ikke et klassisk band, hvor hver har sin rolle, det hele er en åben og kreativ proces. 

Hvad er ambitionen med Gabriel-projektet?

Søren: Jeg tror det er at tage alt den fantastiske musik, der er ude i periferien og i subkulturerne og trække den ind i popmusikkens centrum – alle de spændende ting, vi selv tripper over, og gøre det mere tilgængeligt. Og bevise, at man ikke behøves at være snobbet omkring tingene. At man kan elske Beyoncé lige så meget, som man kan elske Wagner. At man kan elske hele musikken. 

Nok mest henvendt til Søren, der skriver jeres sange: Hvorfor er de på dansk?

Søren: Jeg kan ikke udtrykke noget substantielt på engelsk. Så jeg bliver nødt til at skrive på dansk. Der er ikke noget større motiv bag end det, jeg føler bare kun, jeg kan udtrykke noget med tyngde på dansk. På trods af, at jeg godt ved, at det gør lytterskaren meget mindre.

Skabende mennesker vil ikke sættes i boks 

Hvilken genre vil I beskrive jeres musik som værende indenfor?

Søren: Vi vil egentlig gerne kalde det popmusik. For popmusik kan jo være alt fra Elvis til Herbie Hancock, så jeg tror egentlig det er en meget rammende beskrivelse.
Asger: Med pop-genren så rammer vi på en måde den brede musik, og det brede publikum.
Søren: Ja, vi prøver på den måde at snige os ind i mainstream-kulturen, men det går jo egentlig ikke så godt, kan man sige. Det er dog lidt svært med alle de her kategorier, jeg tror ikke, at du finder særlig mange skabende mennesker, der bryder sig om at blive sat i en bestemt boks. Og vores inspirationskilder kommer jo også alverdens steder fra, eksempelvis er vores nummer "Rosensale" inspireret utrolig meget af Wagner.
Begge: Vi er et boyband, der laver storladen popmusik! 

Når man lytter til jeres musik er den meget øm, og måske endda hjerteskærende. Hvilken type sange laver I, er det kærlighedssange?

Søren: Nej, det er det faktisk ikke.
Asger: Nej, men jeg kan godt forstå, hvis det er det indtryk, man får, når man lytter på det, men hvis man læser eller hører nærmere på teksterne, så finder man nok frem til noget andet.
Søren: Ser man eksempelvis på teksten til nummeret "Convertible Med Åbne Læber", så handler den jo i virkeligheden om, at hvis du kører i en convertible med åben mund, så får man meget skidt ind i munden, så det er egentlig langtfra en kærlighedssang. Dog er jeg stadig ked af at skulle definere det til noget bestemt. Men overordnet set handler det hele om at fortælle historie, og bruge popmusikken til det.

Kan vi forvente et album fra Gabriel i den nærmeste fremtid?

Begge: Ja, fuldlængdealbummet "Rosensale" kommer i løbet af efteråret, og måske kommer der en ep inden da.

Hør Gabriels nummer "Convertible Med Åbne Læber" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA