x

U2, Springsteen og Adele vil have Pussy Riot løsladt

U2, Springsteen og Adele vil have Pussy Riot løsladt

Amnesty International har netop offentliggjort, at mere end hundrede førende musikere kræver at få de fængslede kvinder fra Pussy Riot løsladt.

Dette er, ifølge The Guardian, sket ved at kunstnere som U2, Adele, Radiohead, Bruce Springsteen, Yoko Ono, Madonna, Patti Smith, Paul McCartney og Sting har underskrevet et brev angående frigivelsen af punk-gruppen. Brevet er blevet organiseret af Pussy Riot selv.

Kunstnerne skulle eftersigende mene, at retssagen, og derefter fængslingen af Pussy Riot, har påvirket en stor del af især den kreative branche, hvor punkpigernes kollegaer i høj grad har været i chok over den uretfærdige retsproces.

Den 17. august sidste år modtog de tre sigtede Pussy Riot-medlemmer en dom på to års fængsel for hooliganisme og negativitet over for den russiske præsident Vladimir Putin. Den ene af de tre piger blev dog løsladt allerede i oktober, idet hendes dom blev ændret til en betinget, og nu ønsker de føromtalte musikere altså også at få de sidste to piger løsladt.

Forhandlingerne om løsladelse skulle blive taget op i løbet af den kommende uge.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA