x

Mick Jagger fylder 70

Mick Jagger fylder 70

Mick Jagger bliver i dag 70 år og er samtidig en af de få inden for musikbranchen, der kan blære sig med at have haft det præcis samme job, som da han var nitten: at være frontmand i The Rolling Stones. 

Den karismatiske sanger startede det sagnomspundne band i 1962 sammen med den tidligere skolekammerat Keith Richards, efter de året tidligere havde stødt tilfældigt ind i hinanden på en togstation. Sammen med Dick Taylor lavede de gruppen Little Boy Blues and the Blue Boys, der efterfølgende blev fundet af Brian Jones, efter at have set en annonce i musikblad, der søgte musikere til et bluesarrangement. The Rolling Stones kom i 1962, foruden Mick Jagger, Keith Richards, Dick Taylor og Brian Jones, til at tælle Ian Stewart og Tony Chapman. De seks fyre viste sig senere at have skabt et af de mest langtidsholdbare bands i verdenshistorien, et band, der for mange er essensen af rock'n'roll.

Jagger blev døbt Michael Philip Jagger, og var søn af læreren Basil Jagger og australieren Eva Ensley Mary Scutt. Han opvoksede sammen med lillebroren Chris Jagger i Englands middelklasse, og blev egentlig opdraget til at følge sin fars fodspor. Dette blev dog heldigvis ikke tilfældet, på trods af at Mick Jagger på et tidspunkt studerede økonomi på London School of Economics, som han droppede ud fra for at følge sin livslange drøm om en karriere inden for musikken. Det var på dette tidspunkt, at Jagger mødte Keith Richards, og historien om The Rollings Stones begyndte.

Foruden karrieren som musiker har Mick Jagger også begået sig som skuespiller, hvor han nok mest er kendt for sine roller i filmene "Performance" fra 1968 og "Nad Kelly" fra 1970. De seneste film, Jagger har spillet med i er "Bent" fra 1997 og "The Man from Elysion Fields" fra 2002. 

På privatfronten har Mick Jagger de sidste ti år dannet par med designeren L'Wren Scott, men har gennem sit 70 år lange liv haft mange forskellige kvinder ved sin side, og har derfor også hele syv børn med fire forskellige mødre. Jaggers første kone var Bianca Jagger, som han var sammen med i ti år, hvorefter han mødte Jerry Hall, som han dannede par med i næsten tyve år. Sidstnævnte blev skilt fra Mick Jagger, da hun fandt ud af, at han ventede et barn med en anden kvinde.

Det kan endvidere nævnes, at Prins Charles af England for ti år siden slog Mick Jagger til ridder. Det kan man vist kalde et seriøst rockikon. 

Det seneste års tid har Mick Jagger brugt på at fejre The Rolling Stones 50 års jubilæum, hvor den storsælgende gruppe blandt andet har været på turné i USA og England, men i dag er det tid til, at sangeren fejrer sig selv.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA