Nyhed

Søren Huss og Coco synger H.C. Andersen-eventyr

De to sangere er offentliggjort som artister i det nye eventyrshow

Forleden kunne NF Live og kunstnergruppen Big City Brains offentliggøre, at Nikolaj Lie Kaas bliver den virtuelle eventyrfortæller i det nye eventyrshow "H.C. Andersen", der får verdenspremiere i Tivolis Koncertsal den 3. september. Nu er det også faldet på plads, hvilke danske musiknavne, som skal lægge sang til. Således har Søren Huss og Coco fra Quadron sagt ja til at indspille i alt tre nyskrevne numre, der indgår i forestillingen. De skal synge et nummer hver, men har også en duet sammen. De vil ikke stå på scenen rent fysisk, men indspiller på forhånd sangene, som er komponeret af Jesper Mechlenburg med tekster af Kristian Leth.

For Coco er det første gang, at hun skal prøve kræfter med scenekunstens verden. Hun er til daglig den ene halvdel i den fremadstormende danske duo Quadron, som er ved at slå igennem internationalt, og for nylig har hun medvirket på soundtracket til Baz Luhrmanns filmatisering af "Den store Gatsby". Om sin involvering i showet udtaler Coco:

"Jeg er som de fleste andre danske børn også vokset op med H.C. Andersens eventyr, og hans fortællinger står meget stærkt i mine barndomsminder. Jeg har altid været meget stolt over, at sådan et lille land som Danmark har produceret så stor en kunstner, og jeg synes, det er fantastisk, at han stadig kan bruges til at sætte Danmark på verdenskortet i det store udland. At hans eventyr og kunst stadig er relevant nu over 200 år efter er endnu mere fantastisk, og det beviser virkelig, at gode historier er udødelige. Jeg er meget stolt over at kunne være med til at genfortolke hans materiale og se, hvad der kan opstå af nyt liv i hans klassikere."


Søren Huss er ikke helt uvant med teatret. I 2011 skrev han musik til Shakespeare-forestillingen "Som man behager" på Odense Teater, og var selv musiker på scenen. Til dette show har han været inde at sætte sit personlige præg på den færdigskrevne sang "Who Is Going to Save Your Soul", som han selv skal synge, og fortæller følgende om projektet:

"Jeg vil påstå, at jeg kender flere citater fra hans eventyr end fra Biblen. H.C. Andersen vil altid være vedkommende og have sin berettigelse, da han næsten uden undtagelse tager udgangspunkt i et enkelt menneskes søgen efter at finde sin plads i den verden og tid, han eller hun lever i. Det er alment, eviggyldigt og tidløst. Når man, som jeg, er vokset op på Fyn, hører man fra barnsben om de to største fynboer Jeg sang Carl Nielsens "Fynsk forår" i Odense Koncertsal, da jeg var 10 år gammel, men har aldrig været en del af en H.C. Andersen-opsætning, så jeg tøvede ikke, da jeg blev spurgt, om jeg ville være en del af den her nye forestilling". 

Bag det nye show står Steen Koerrner og Big City Brains, der før har opsat "Cykelmyggen Egon", "Nøddeknækkeren" og "Sylfiden". Denne gang bliver det en krydsning mellem film, teater, akrobatik, musik, dans og videoscenografi, når én fortæller og 15 verdensklasses ny-cirkusartister, ballerinaer og urbane dansere fra ind- og udland genfortæller de seks berømte eventyr "Den lille pige med svovlstikkerne", "Klods-Hans", "Nattergalen", "Prinsessen på ærten", "Kejserens nye klæder" og "Den Grimme Ælling". 


Der kan købes billetter på Billetlugen.dk og i Tivolis Billetkontor.

ANNONCE