x

James Hetfield runder 50

James Hetfield runder 50

Da Metallica for få uger siden indtog Orange Scene på årets Roskilde Festival var det - ifølge GAFFAs anmelder - men en koncert der "dementerede enhver snak om metaltræthed, eller at en alder omkring det halve århundrede skulle være nogen hindring for at levere et regulært rockbrag." Anmelder Henrik Tuxen kvitterede med de maksimale seks stjerner.

I dag runder bandets frontfigur James Hetfield så formelt set det halve århundrede: Det er med andre ord nøjagtig halvtreds år siden, den stærkt succesfulde metalguitarist, sangskriver og sanger blev født i Downey, Californien, 3. august 1963. Forældrene blev skilt, da Hetfield var tretten, og blot tre år senere døde moderen Cynthia af cancer.
 
I de ganske unge år spillede Hetfield i bands som Obsession og Leather Charm, men det var, da han svarede på en annonce - indrykket af en vis Lars Ulrich - i Los Angeles-avisen The Recycler i efteråret '81, at grunden til den massive succes med bandet Metallica blev lagt.
 
Resten er regulær rockhistorie - også hvordan Hetfield under indspilningerne af gruppens ottende album "St. Anger" forlod optagelserne for at lade sig behandle for sit alkoholmisbrug. Han sluttede sig til bandet igen efter et lille års tid, og har været ædru siden.
 
James Hetfield blev gift med hustruen Francesca Tomasi i 1997. Sammen har parret børnene Cali, Castor og Marcella på henholdsvis femten, tretten og elleve år. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA