x

Mikael Simpson fortolker nummer af Thomas Helmig

Mikael Simpson fortolker nummer af Thomas Helmig

GAFFA fylder 30 år til september, og det fejrer vi blandt andet ved udgivelsen af albummet "Gi' Et Nummer", hvor en række af landets pt. mest spændende artister har indspillet deres danske yndlingsnummer fra den periode, GAFFA har eksisteret, altså årrækken 1983-2013. Det betyder, at man kan høre fortolkninger af så forskellige danske navne som blandt andre Aqua, Superheroes og Kasper Winding udført af ligeledes forskellige kunstnere, der strækker sig fra Mikael Simpson til Nephew og The Floor Is Made Of Lava. Albummet bliver eksklusivt trykt i kun 3000 eksemplarer og ikke genoptrykt igen.

Overskuddet fra salget vil gå til Ungdommens Røde Kors, hvor pengene er øremærket til musikprojektet 'URK præsenterer', hvor der blandt andet arrangeres non-profit-koncerter.

Gennem de næste 10 dage vil GAFFA præsentere de forskellige kunstnere og deres fortælling om, hvor de netop har valgt det nummer, de har.

Indtil nu har Ulige Numre fortalt om deres valg af Danseorkesterets "Kom Tilbage Nu" og i dag kigger vi på Mikael Simpsons grund til, at han har fortolket Thomas Helmigs "Midnat i Europa" fra 1986: 

"Selvom mine umiddelbare skud var C.V. Jørgensen, H.U.G./Kliché, Gangway samt En Sømand Som Dig med Elisabeth, faldt mit valg, noget uventet, på Thomas Helmig, som jeg stadig har til gode at forelske mig fuldstændig i. Ud fra en samtale med en ven, som sagde "Syng denne tekst, og du vil kunne høre, den kunne være din", tog jeg det som en opfordring samt et vink med en vognstang, og haps ... Midnat I Europa. Inden jeg vidste af det, havde Asger Baden indspillet tre baslinjer oven i hinanden. Jeg fandt Kasper Tranbergs kornet frem fra Slaar Skaar/Vi Sidder Bare Her-optagelserne. Asger Baden fandt tilmed en klarinet fra Peter Fuglsang, som stemmer smukt i slutningen af nummeret. Jeg "trackede" et par synths på nummeret, og Tor Bach Kristensen lavede en "master" på mit styrtdyk af et mix! Thomas' tekst gav mig en mindre lærestreg om, at vi alle, sidst på dagen, deler mange associationer og behov! Noget, jeg bør tænke mere over."

Du kan støtte den gode sag via crowfunding, hvor der i øjeblikket er indsamlet 9561 kroner, men målet, og håbet, er at nå de 30.000. Her kan du støtte med et valgfrit beløb, men afhængigt af størrelsen på beløbet venter der dig særlige goder. Blandt andet albummet, naturligvis, og 1 års GAFFA Plus Guld-medlemskab. Du kan støtte den gode sag lige her. Du kan selvfølgelig også vælge at købe albummet via GAFFA Shop lige her. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA