x

Vanguard Music Festival var en succes

Vanguard Music Festival var en succes

Find hele GAFFAs omfattende dækning af Vanguard Music Festival – anmeldelser, billeder og tv-reportage – her.

Fredag og lørdag blev den nystartede Vanguard Festival afholdt i Søndermarken i København. To dage med et blandet program fredag – med blandt andre Håkan Hellström, Rodriguez og Laid Back – og en hiphop-orienteret lørdag med blandt andre Wu-Tang Clan, De La Soul og Pharoahe Monch. Alt sammen afviklet i solskin og 25 graders varme.

Her dagen efter dagen derpå har vi fanget festivalarrangør Peter Fredsted Jacobsen for at høre, hvordan han selv synes, festivalen gik.

– Vi kunne ikke være gladere. Alt gik op i en højere enhed lige fra det flotte vejr til de fantastiske koncerter og det glade publikum i alle aldre.  Samarbejdet med Søndermarkens administratorer er også foregået eksemplarisk, og når den samlede evaluering af årets festival foreligger, går vi derfor i gang med at kigge på muligheden for at fortsætte Vanguard næste år. Vi håber at kunne gentage succesen igen.

Hvor mange publikummer kom der, og hvordan ser økonomien ud?

– Vi solgte 9000 billetter inklusive endagsbilletter til fredag og lørdag ud af en samlet kapacitet på 12.000. Det er et billetsalg, der sikrer, at budgettet er gået op, og at der samtidig var god plads til at sidde på græsplænerne og nyde festivalen, omgivelserne og det fantastiske vejr.

Peter Fredsted Jacobsen glæder sig også over, at ingen af de 18 programsatte navne aflyste, og at mange af koncerterne fik fornemme anmeldelser, ikke mindst Wu-Tang Clan, der modtog både fem og seks stjerner for deres koncert. Han påpeger også, at festivalen fik mange roser på sin Facebook-side. En person skrev eksempelvis: "Kære Vanguard. Som nabo til Søndermarken og dermed udsat for jeres festival vil jeg hermed sige: kan I ikke spille noget højere?? Vi kunne nærmest ikke høre De la Soul og deres pissego'e sæt! Glæder os til WuTang i aften!!".

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA