Nyhed

GAFFA dækker Sziget Festival

Den store ungarske festival er i fuld gang, og GAFFA er med

Den ungarske festival Sziget har siden starten i 1993 vokset sig til at blive en af Europas allerstørste musikbegivenheder med næsten 400.000 besøgende fra over 70 forskellige lande på den syv dage lange festival, der gik i luften i går (mandag 5. august) og kører med fuldt tryk til søndag den 11. august med et gigantisk closing party.

Festivalen er også kendt som "The Island of Freedom", da den netop ligger på en ø midt i Donau-floden i hjertet af Ungarns hovedstad Budapest. I år er over 190 bands, solister og dj's med i det officielle festivalprogram. Det officielle festivalprogram er dog kun toppen af isbjerget, for stort set alle Budapests forskellige spillesteder og venues præsenterer musik under festivalen, så det reelle koncertantal ryger op i nærheden af 1000 forskellige koncerter i løbet af festivalugen.

Sziget vandt i 2011 prisen for "Best European Major Festival" ved European Festival Awards og har et særdeles bredt musikprogram, der spænder over næsten alle slags tænkelige genrer lige fra pop og rock til world, elektronisk, metal, folk, jazz, blues, indie og selv klassisk musik.


I år er de store internationale headlinere navne som Blur, Nick Cave & The Bad Sees, Mika, Franz Ferdinand, Die Ärtze, Bat For Lashes, Tale Impala, !!!, Editors, Peter Bjorn & John og Empire of The Sun, mens danske Tako Lako også er at finde på programmet.

Sziget er ligesom Roskilde Festival en campingfestival med et gigantisk campingområde. Men i modsætning til andre store campingfestivaller ligger området lige midt i Budapest, hvor man ud over at gå på opdagelse i det kolossale musikprogram altså også kan tage på sightseeing i byen og for eksempel tage en opkvikkende dukkert i nogle af Budapests mange berømte spa-pools.

Temperaturen viser 35 grader og skyfrit i festivaldagene, og der er stadig billetter at få, hvis man skulle have lyst til at opleve en af Europas største og mest internationale festivaller.


GAFFA er til stede under festivalen og rapporterer dagligt fra ø-festivallen midt i Budapest.

Læs mere om Sziget her

ANNONCE