x

Guide: Disse album skal du glæde dig til i august

Guide: Disse album skal du glæde dig til i august

Vi er gået ind i en ny måned, og hvor juli måned traditionen tro har været ferieramt og derfor næsten uden nye albumudgivelser, begynder der så småt at komme nye album igen her i august. Vi har fundet de 10 mest interessante albumudgivelser i august frem.

Ulige Numre: "Nu Til Dags", 12. august (billedet)

Den unge danske gruppe er omsider klar med debutalbummet, næsten to år efter at de udgav deres selvbetitlede debut-ep, der indeholdt storhittet "København". Også denne gang er musikken produceret af Nikolaj Nørlund og udgivet på dennes pladeselskab Auditorium.

White Lies: "Big TV", 12. august

Den engelske post-punk-trio er klar med deres tredje album, opfølgeren til de populære "To Lose My Life..." (2009) og "Ritual" (2011). Ifølge bandets bassist Charles Cave er albummet mere melodisk og sine steder lidt lysere end forgængerne. Singleforløberen "There Goes Our Love Again" er allerede blevet et pænt hit.

Washed Out: "Paracosm" 19. august

Den amerikanske sanger, sangskiver og elektronikamusiker alias Ernest Greene er klar med sit andet album, der ligesom debuten udkommer på det prestigefyldte Seattle-pladeselskab Sub Pop (Beach House, Father John Murphy, Fleet Foxes med flere). Med sin skrabede, tilbagelænede, effektindsmurte elektrolyd bliver Washed Outs musik ofte beskrevet som chillwave.

Travis: "Where You Stand", 19. august

Den skotske gruppe, der gav koncert på Bornholm i sidste måned, er tilbage med deres syvende album og det første siden "Ode to J. Smith" fra 2008. I melllemtiden har sanger og sangskriver Fran Healy udgivet soloalbummet "Wreckorder" i 2010, men han er nu tilbage i folden.

Kissaway Trail: "Breach", 19. august

Den danske gruppe, tidligere kendt som The Kissaway Trail, er tilbage med deres tredje album, et "The" og to bandmedlemmer fattigere, så de nu er en trio. Albummet er gruppens første siden "Sleep Mountain" fra 2010, og siden da har bandet haft en stor intern krise, som betød afskeden med de to medlemmer.

Men Among Animals: "Buried Handsome", 19. august

Den danske gruppe er ganske som Kissaway Trail blevet reduceret fra en kvintet til en trio og er klar med deres første album siden 2010 og deres tredje album i alt. Ligesom Kissaway Trail albumdebuterede Men Among Animals også i 2007 og har spillet i mange lande, men musikalsk er Men Among Animals dog anderledes og meget inspireret af 60'er-pop, med et mere minimalistisk og melodisk udtryk end på forgængeren, med tekster om emner som spontan omfavnelse, livsglæde og forelskelse.

S. Westmark: "Deserter", 26. august

Forsangeren i The Blue Van, Steffen Westmark, udgiver under navnet S. Westmark sit første soloalbum i et lidt mere afdæmpet og singer-songwriter-orienteret udtryk, end vi kender fra The Blue Van. The Blue Van er dog stadig aktive og kan blandt andet opleves på årets Smukfest i Skanderborg. Steffen Westmark spiller næsten alle instrumenter på pladen selv og har ellers fået hjælp af Christian Rindorf (trommer, The Rumour Said Fire) samt Rasmus Hedegaard og Kristian Olsen (Oh No Ono, Christian Hjelm).

Franz Ferdinand: "Right Thoughts, Right Words, Right Action", 26. august

Den dansable skotske post-punk-gruppe er klar med deres fjerde album, opfølgeren til "Tonight: Franz Ferdinand" fra 2009. Roxanne Clifford fra Veronica Falls optræder som gæstevokalist på albummet, der er indspillet i både Skotland, London, Stockholm og Oslo.

Belle & Sebastian: "The Third Eye Centre", 26. august.

Mere skotsk musik: Glasgows eksperter i bittersøde sange er klar med en opsamling af B-sider og sjældenheder fra perioden 2003-2010, samt et enkelt nyt nummer. Det er efterhånden 17 år siden, bandet albumdebuterede med "Tigermilk".

The Dodos: "Carrier", 26. august

Den anmelderroste amerikanske singer-songwriter/indie-folk-duo, der absolut intet har at gøre med Dodo & The Dodos, er klar med deres femte album fra og med debuten i 2006. Bandet kan også opleves på Atlas i Aarhus 24. november og Huset-KBH 28. november.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA