x

Smukfest: Live Camp dag to

Smukfest: Live Camp dag to

Anden – og sidste – dag af Live Camp-konkurrencen starter tidligt. Ikke mindst for alle dem, der tog hele den foregående nat med, er det svært at mobilisere den store energi klokken 14, hvor det føste af de 10 bands starter. Men det passede meget godt med Josephine Mays melodiske konservatoriehygge. Der var plads til at sidde i skyggen og og lade dagen komme til en. I stærk kontrast til The Army, der gav den gas bagefter. Der er stadion for alle pengene, og der blev blæst igennem, ikke mindst på hittet "Stranded," hvor Celina Ree synger med og gav ekstra modspil til de fire fyre i bandet.

Live Camp er som udgangspunkt for bands fra vækstlaget, men det er ret forskellige steder i karrieren, grupperne er. Nogle har udgivelser, turnéer og airplay bag sig, men andre er helt dugfriske demobands. Det kan virke lidt skævt, men det er forfriskende at se helt nye kunstnere side om side med mere erfarne. Nok også både hårdt og sundt for grupperne. Men det var tydeligt, at Tavs Viden havde et stykke vej endnu, før de er helt klar til så stor en scene. Den episke og storladne rock kom aldrig helt ud, hvor den gør en forskel.

Generelt er der overraskende god lyd på alle bands, og det var kun Ice Cream Cathedral, der egentlig havde større tekniske problemer. Det er imponerende, når så mange koncerter skal afvikles så hurtigt, men tidsplanen bliver stort set overholdt, og det hele virker tjekket. Det var dog ærgerligt med al den feeden til Ice Cream Cathedral, men det var stadig en dejlig koncert, og man fik bestemt lyst at høre dem en anden gang. Imponerende så upåvirkede, de så ud igennem selv den værste feed. Trommeslageren satte stille og roligt ørepropper i under nummeret, uden at stoppe med at spille! Men man kan godt forstå, hvis det ikke var den bedste oplevelse alligevel, selvom det ikke gjorde så meget for publikum.

Live Camp er alle kunstnere udvalgt af forskellige mentorer fra musikbranchen, enten af bookingbureauer, festivaler, radio eller lignende. GAFFA havde valgt Melodio, som nok havde arrangementets mest anderledes set-up. De skifter instrumenter mellem alle numrene, og nogle gange også under numrene, og vi kommer rundt om både klokker, violin, keyboard og fire forskellige strengeinstrumenter ud over de almindelige instrumenter. Det er virkelig dygtige musikere, og det foregår uden de store armbevægelser. Det gav en fin fornemmelse af sceneskift og understregede den stilfærdige stage pressence. Det er virkelig dejlige sange, og der var kærlighed i luften over pladsen.

Ladylion holdt fast i den ånd, fyldte scenen med smukke balloner og gav en fin lille pop-koncert. De har en meget charmerende frontfigur i Randi Løvendahl, men jeg har en fornemmelse af, at nogle andre arrangementer ville klæde sangene. Lige nu står de lidt et sted imellem Fallulah, St. Etienne og en masse svensk, og den mangler lige at komme helt på plads.

Ud over det at spille på Smukfest er der også en konkurrence i Live Camp, og man kan vinde at spille både på årets og næste års festival. Sukkerlyn (billedet) vandt helt fortjent at skulle åbne Bøgescenen på onsdag, og det bliver helt sikkert en fest. Hans koncert i går på Live Camp var forrygende, og han kan sagtens spille den store scene op. Stort tillykke til ham og alle, der kommer til at se showet. Og så kan man passende bagefter gå ned i P3-teltet og høre Fortress, der vandt den anden præmie. Deres tag på 70'er-heavy metal er hæsblæsende og medrivende. Kun iført shorts og tattoos var der groovy energi fra første riff af. Solid sangskrivning og et jerngreb om genren uden at forfalde til pastiche eller nostalgi.

I år var det elektroniske mest repræsenteret via rap. Zjakalen & Kazpa G tog det helt tilbage til 90'erne, og med en uhøjtidelig og kluntet charme lykkedes det at banke en lille fest op midt på eftermiddagen. Rigtig god effekt med livetrommer og percussion, og de to drengerøve så ud til at være i deres rette element. De er absolut ikke stylede eller smarte og derfor i stor kontrast til de københavnske hiphoppere, der spillede senere på aftenen. Topgunn og Eloq er begge fra Cheff Records, og det var tydeligt, at det enorme publikum godt kendte deres hits. Parret ramte rimelig rent ind og sørgede for, at man igen kunne gå fra koncerterne med et smil.

I dag gælder det så finalen i Karrierekanonen, og de otte deltagere skal følge op på to gode dage. I mellemtiden har festivalen haft et mindre skybrud i morges, men stemningen er stadigvæk høj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA