x

Se Kings of Leons nye musikvideo

Se Kings of Leons nye musikvideo

Nashville, Tennessee-gruppen Kings of Leon har netop offentliggjort musikvideoen til deres nye single "Supersoaker", første single fra deres kommende, sjette studiealbum, "Mechanical Bull", som udkommer 23. september. Du kan se musikvideoen, hvor gruppen slår sig løs med farvefiltre med retro-præg, nedenfor.

Kings of Leon er et af hovednavnene på årets Smukfest i Skanderborg, hvor de lukker festivalen søndag den 11. august. Vi fangede for nylig gruppens leadguitarist Matthew Followill – fætteren til de tre øvrige medlemmer, Followill-brødrene Caleb (sang, guitar), Jared (bas) og Nathan (trommer) – på landevejen for at høre lidt om, hvad vi kan forvente af det kommende album.

I udgiver jeres sjette album "Mechanical Bull" 23. september, kan du fortælle noget om det?

– Det bliver et eklektisk album med noget for enhver smag. Der er countrysange på, rocknumre, midt-tempo-sange. Det bliver nok mere glad i tonen end vores sidste album ("Come Around Sundown," 2010,. red.), som havde en ret down-tempo-præget stemning. Vi har indspillet albummet hjemme i Nashville i vores nyindrettede kombinerede øvelokale og studie, som vi indrettede, mens vi holdt pause. Albummet er produceret af vores mangeårige samarbejdspartner Angelo Petraglia.

Vil du fortælle noget om titlen "Mechanical Bull"?

– Det var noget, Caleb kom på på et tidspunkt, og det syntes vi lød godt, så det blev hængende. Jeg må tilstå, at vi altid finder på titlerne, før vi går i gang med at indspille sangene, så vi har haft den længe. Nogen har sagt i pressen, at titlen er inspireret af John Travolta-filmen "Urban Cowboy", og den så vi da også på et tidspunkt, men jeg ved faktisk ikke, om det er derfra, det stammer. Men det er ikke alt, der behøver have en forklaring.

Og titlen har fem stavelser, ligesom alle jeres øvrige plader.

– Ja, sådan er det blevet. Det var først, da vi havde lavet tre album, at vi fandt ud af, at de havde titler bestående af fem stavelser, men da vi blev opmærksomme på det, besluttede vi os til at fortsætte med det. Det er en god måde at begrænse antallet af valgmuligheder på, når man skal finde en titel. Men jeg vil ikke garantere, at vi vil fortsætte med det for tid og evighed (griner).

I holdt en pause efter jeres sidste turné, som endda blev afsluttet i utide, fordi Caleb måtte en tur på alkolholafvænning. Nu er I igen på en lang turné. Hvordan vil I sikre jer, at noget lignende ikke vil ske igen?

– Vi var bare udkørte. Vi havde arbejdet i otte-ni år uden pause og måtte indse, at det var tid til at tage et break. Vi holdt så et års pause, hvor vi blandt andet indrettede studie, og det var lige, hvad der skulle til. Nu har vi det, som om vi er et nyt band igen. Og vi er opmærksomme på, at vi er nødt til at holde nogle flere pauser i fremtiden.

Find billetter til Smukfest via GAFFA Live.

Se musikvideoen til "Supersoaker":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA