x

Deep Purple til København

Deep Purple til København

I sidste uge gav Deep Purple en udendørskoncert i Skovdalen i Aalborg, og nu har de så meldt deres ankomst til København til en koncert med tag over hovedet, nærmere betegnet tirsdag den 11. februar, hvor de spiller i TAP1.

Deep Purple blev dannet tilbage i 1968 og har været stilskabende inden for den tungere rock. Bandet har været aktivt uafbrudt siden da, både live og turnémæssigt, i en lang række forskellige inkarnationer – den aktuelle kendes som "Mark VIII". Gruppen er kendt for hits som "Highway Star", "Child In Time", "Speed King", "Hush" og ikke mindst "Smoke On The Water" og for klassiske album som "Deep Purple In Rock", "Fireball" og "Machine Head".

Deep Purple udgav i april i år deres 19. studiealbum "Now What", som GAFFAs anmelder Henrik Friis tildelte en pæn firstjernet anmeldelse og blandt andet skrev følgende om:

"De seneste udspil har været meget svingende, men dels er der kommet mere styr på koncepterne med producer Bob Ezrin, og dels kan man høre, at de gamle drenge har villet skabe et kvalitetsprodukt denne gang. Det er bl.a. sket ved skrælle ned på up-tempo-rockerne, som på de forrige udspil har virket formel-trætte. I stedet er gruppens stadig stærke tyngde i fokus, og så er en af de rigtig gamle dyder – jam- og improvisations-lysten – delvist tilbage (...)"

Deep Purple består i dag af sangeren Ian Gillan, bassisten Roger Glover og trommeslageren Ian Paice, som alle har været med siden slutningen af 60'erne, samt guitaristen Steve Morse (med siden 1994) og keyboardspilleren Don Airey (med siden 2001).
 
Billetsalget begynder fredag den 16. august på Billetnet.
 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA