x

International pris til dansk instruktør

International pris til dansk instruktør

Herhjemme har vi længe vidst, at Martin de Thurah kan noget særligt, når det gælder om at skrue musikvideoer sammen. Han har gjort det for store hjemlige navne som Mew og Carpark North, men så sandelig også for internationale profiler som Röyksopp, Editors og Futureheads – og altid med en markant fornemmelse for både billeder og historiefortælling.

Nu er tiden så kommet, hvor Thurah kan høste international anerkendelse for sine talenter. CADS 2006 Music Vision Awards er netop løbet af stablen i London, og her var den danske instruktør nomineret i tre kategorier: ”Best Rock Video” for Mews ”Special”, ”Best Electronica Video” for Röyksopps ”What Else Is There?” og ”Best New Director”. Blandt de øvrige nominerede var verdensnavne som Michel Gondry, Jonathan Glazer og Daniel Levi, hvoraf de to første også har instrueret flere markante spillefilm.

Thurah tog ”Best New Director” med hjem til kaminhylden ved prisoverrækkelsen, der foregik i Londons Hammersmith Palais. I samme ombæring viste også filmfotograf Kasper Tuxen de danske farver ved at vinde for ”Best Cinematography in a Video” for Mews ”Special”. Stort tillykke til Thurah og Tuxen herfra.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA