x

Carpark North offentliggør datoer for udskudt turné

Carpark North offentliggør datoer for udskudt turné

I forbindelse med årets Grøn Koncert-tour har Carpark North været i øvelokalet og er kommet ud på den anden side med nye sange og ideer, de simpelthen ikke kan lade ligge. "Vi havde egentlig lukket og afleveret en færdig plade," forklarer forsanger Lau Højen. Gruppens fjerde studiealbum, som oprindeligt var planlagt til udgivelse i efteråret, er dog blevet rykket til januar næste år. "Undervejs i øveprocessen opstod der pludselig en masse nye skitser til sange og noget fornyet energi, som vi blev nødt til at agere på. Så selv om vores pladeselskab syntes, det var en tung beslutning at udskyde albummet, så blev vi nødt til at fortælle dem, at vi ville tilbage i studiet og færdiggøre de her nye sange."

Udskydelsen af pladen betyder også, at alle efterårets koncerter udskydes til starten af 2014. "Vi beklager naturligvis helt enormt over for de mange fans, der allerede har købt billetter. Det her var ikke en let beslutning. Men vi håber, at de respekterer, at vi lader musikken tale fremfor alt," fortsætter Lau Højen.

Carpark Norths turnéplan i 2014 ser således ud:

Fr. 31. jan.   Vordingborg, Stars

Lø. 1. feb.     Rønne, Musikhuzet Bornholm

To. 6. feb.    Struer, Folkets Hus

Fr. 7. feb.     Viborg, Paletten

Lø. 8. feb.     Skibby, Fabrikken

To. 13. feb.   Rødovre, Viften

Fr. 14. feb.   Herning, Fermaten

Lø. 15. feb.   Assens, Tobaksgaarden

Fr. 21. feb.   Helsingør, Kulturværftet

Lø. 22. feb.   Greve, Portalen

Fr. 28. feb.   Slagelse Musikhus

Lø. 1. mar.   Frederiksværk, Gjethuset

To. 6. mar.   Aalborg, Skråen

Fr. 7. mar.    Kolding, Godset

Lø. 8. mar.   Esbjerg, Tobakken

To. 13. mar.  Sønderborghus

Fr. 14. mar.  Horsens Ny Teater

Lø. 15. mar.  Grenå, Pavillonen

To. 20. mar.  Odense, Posten

Fr. 21. mar.  Aarhus, Musikhuset Aarhus, Rytmisk Sal

Lø. 22. mar.  Vejle Musikteater

Fr. 28. mar.  Roskilde, Gimle

Lø. 29. mar.  Næstved, Vershuset

Fr. 4. apr.     Holbæk, Elværket

Lø. 5. apr.     København, Store Vega

Alle købte billetter til én af efterårets koncerter gælder naturligvis til den nye koncertdato i 2014. Ellers kan de refunderes, hvor de er købt, hvis man ønsker det i stedet.

Forsmag til de sultne
Selvom Carpark North ikke når at få hele albummet klar til efteråret, så kan man allerede til september få et indblik i stilen på det nye album. Her udkommer singlen "32", hvor rockdrengene for første gang i bandets historie får hjælp af en gæstesolist, nemlig Stine Bramsen fra succesgruppen Alphabeat. "Enkelte vil måske tænke, at vi er et umage par. Hun kommer fra et popband. Vi er et rockband. Men det har længe været et ønske for os at lave noget med netop Stine, da hun synger fantastisk" fortæller Lau Højen om samarbejdet.

Carpark North fik deres gennembrud i 2003 hvor de udgav debutalbummet "Carpark North", som også fungerede som soundtrack til filmen "Midsommer". Hittet "Transparent & Glasslike" var Ugens Uundgåelige på P3 og blev samtidig kåret til årets hit til P3 Guld.

Bandets næste udspil, singlen "32", udkommer den 9. september.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA