x

Dansk skole hylder Led Zeppelin-debut

Dansk skole hylder Led Zeppelin-debut

Det er nu 45 år siden, at guitaristen Jimmy Page fandt frem til Robert Plant, John Paul Jones og den nu afdøde John Bonham, der tilsammen dannede bandet Led Zeppelin. Dengang havde de fire medlemmer kun tilbragt få timer i øvelokalet, før de indtog scenen på Gladsaxe Teen Club under navnet "The New Yardbirds" til deres første optræden sammen. Dengang i 1968 skulle koncertgæsterne betale hele syv kroner for en billet.

Led Zeppelin er i dag kendt som en af historiens største rockgrupper, men det er ikke alle, som ved, at bandets første koncert blev afholdt på dansk jord.  I anledningen af gruppens 45 års jubilæum oprettes der nu en mindeplade på den danske folkeskole (Egegård Skole, red.), der lagde lokale til Led Zeppelins debut. Egegård Skole, som nu hedder Gladsaxe Skole, fejrer begivenheden og afsløringen af mindepladen den 7. september.

Bag mindeplade-projektet står "Initiativgruppen til marketing af Led Zeppelins verdenspremiere i Gladsaxe", som blandt andet består af Kim Utke, medstifter af Gladsaxe Teen Club, Jerry Ritz, musik- og teaterproducent, som også var skandinavisk tourmanager for Led Zeppelin i 1968-69 samt Jørgen Angel, rockfotograf, som har taget en lang række billeder af Led Zeppelin. Derudover er mindeplade-projektet støttet af Gladsaxe Kommune og Tuborgfondet.

Tidligere på året kunne GAFFA berette om en mulig genforening af Led Zeppelin i 2014 efter en række optimistiske udtalelser fra forsanger Robert Plant. De spekulationer blev dog blevet manet til jorden, da bassist John Paul Jones eftersignende har travlt med at skrive på en opera.

Bandet gav sidst koncert i Londons O2 Arena i 2007. Det var dengang deres første koncert siden 1980.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA