x

Ásgeir Trausti udgiver debutplade på engelsk

Ásgeir Trausti udgiver debutplade på engelsk

Den kun 21-årige singer-songwriter Ásgeir Trausti udgiver nu sin debutplade på engelsk. Oversættelsen fra islandsk sker efter, at Trausti har oplevet massiv opbakning i hjemlandet. På imponerende vis har han slået landsmænd som Björk, Sigur Rós og Of Monsters and Men som den hurtigst sælgende debutant, Island nogensinde har haft. Dette rekordsalg udløste sidste år utallige nomineringer. Blandt andet til Islands Kraumur Awards, Islands Music Awards og bragte ham også en nominering ved Nordisk Musik Pris.

Islændingens debutplade har bredt sig som ringe i vandet, og det er ikke kun hjemlandet, der har fået øjnene op for den karakteristiske sanger. En engelsksproget plade vil dog øjensynligt øge chancerne for et internationalt gennembrug væsentligt.

Det er ingen ringere end Ásgeir Traustis egen far, der skriver de islandske tekster til den talentfulde, unge mand. En anden mand, der har taget Trausti under sine vinger, er den amerikanske singer-songwriter John Grant, der sidste efterår havde den unge islænding med på sin turne som opvarmningsact. Det er ligeledes John Grant, der har hjulpet Ásgeir Trausti med at oversætte albummet til engelsk. 

I Danmark har Trausti gæstet både årets Spot Festival og Roskilde Festival. Vi kan endog se frem til endnu et besøg, når han lægger vejen forbi tre af landets største byer. Her vil han fremføre det nye album, der får titlen "In the Silence". Pladen kan findes i plade- og onlinebutikker fra den 28. oktober, men allerede nu kan man høre førstesinglen "King and Cross", der udkom den 12. august.

Ásgeir Trausti kan opleves live følgende steder:

2. oktober – Aalborg / Skråen

3. oktober – Aarhus / VoxHall

4. oktober – København / Koncerthusets Studie 2

Den nye single "King and Cross" kan høres her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA