x

Her er verdens bedst betalte dj's

Her er verdens bedst betalte dj's

Gennem de seneste år har dj-erhvervet fået et gevaldigt skub op ad rangstigen. Mange af de store spiller dj-sæt for titusindvis af mennesker rundt om i verden, og enhver festival med respekt for sig selv har som regel en dj blandt hovednavnene. Nu har Forbes Magazine opgjort, hvilke dj's der tjente bedst i fjor.

Sidste år var det den verdenskendte Calvin Harris (billedet), der toppede listen. Med en indtægt på 257 millioner kroner må han siges at være i den absolutte superliga. Singlen "We Found Love" og samarbejdet med Rihanna, der nok må betegnes som værende en af verdens mest populære sangerinder lige nu, har helt sikkert været med til at skubbe den 29-årige skotte mod stjernerne. Calvin Harris optrådte på Skive Festival 2012.

Calvin Harris tjener faktisk hele 78 millioner kroner mere end listens nummer to. Her finder vi den hollandske dj Tiësto, der har spillet på Roskilde Festival i både 2000, 2001 og 2007 samt i Parken i 2010, på Skive Festival i 2011 og på Refshaleøen i år. Hans indtægt i 2012 lå på 179 millioner kroner, hvilket også må siges at være en nogenlunde årsløn. 

På tredjepladsen finder vi David Guetta, der ånder Tiësto i nakken med en indtjening på 168 millioner kroner. Den franske dj har samarbejdet med en lang række kunstenere, blandt andre Akon, Kelly Rowland samt Estelle og har flere gange ligget øverst på listen over verdens bedste dj's. 

Samlet set har de tolv største dj's i verden indtjent et svimlende beløb på halvanden milliard kroner i 2012. Mest fordi de modtager millionbeløb for at spille få koncerter på kæmpestore superklubber rundt om i verden. 

Den unge svensker Avicii, der spillede en tætpakket koncert på årets Smukfest, er allerede som 23-årig kravlet op på en sjetteplads. "Pengene, man får på sådanne steder er blevet helt ekstreme", udtaler Avicii til Forbes Magazine.

Her er listen over de bedst betalte dj's i verden:

1. Calvin Harris - 257 millioner kroner

2. Tiësto - 179 millioner kroner

3. David Guetta - 168 millioner kroner

4. Swedish House Mafia - 140 millioner kroner

5. Deadmau5 - 118 millioner kroner

6. Avicii - 112 millioner kroner

7. Afrojack - 101 millioner kroner

8. Armin van Buuren - 95 millioner kroner

- 9. Skrillex - 90 millioner kroner

- 9. Kaskade - 90 millioner kroner

11. Steve Aoki - 78 millioner kroner

- 12. DJ Pauly D - 73 millioner kroner

- 12. Diplo - 73 millioner kroner


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA