x

Tønder Festival: Fornyelsen fortsætter

Tønder Festival: Fornyelsen fortsætter

Da den sønderjyske folkemusikfestival i Tønder sidste sommer løb af stablen for 38. gang var det med mærkbare forandringer på plakaten – ikke mindst i form af en bredere musikalsk profil end tidligere og indførelsen af et regulært festivalområde og tilhørende armbånd. Og fornyelsen fortsætter i år, fortæller Carsten Panduro, kunstnerisk leder af en Tønder Festival, som i år kan præsentere kunstnere som Sineád O'Connor, The Avett Brothers og Adam Cohen.

– Et af de store hit sidste år var, at vi introducerede et spejltelt som et mindre spillested. Så i år udvider vi det område med endnu et spejltelt, som vil blive brugt til at samle det område, som vi har valgt at kalde Nola  – altså et lille New Orleans på Tønder Festivalen. På samme måde har vi i mindre målestok taget nogle temaer ind, som er baseret på vores musik. Så udover Nola kommer der det, vi kalder "Lille Fanø" og "Lille Dublin", fortæller Carsten Panduro og sammenfatter:
– Den overordnede idé er, at vores musik har så mange strenge og tråde ud, så mange traditioner, at det ville være dumt ikke at bruge det til nogle temaområder på festivalen. Det bliver mere tydeligt for folk, hvad det handler om – og det bliver også mere aktivt.

Han glæder sig ikke mindst over at kunne præsentere Sinead O'Connor, som sidste år aflyste hele sin Europaturné. Og kontrakten med den kontroversielle irske sangerinde er helt i tråd med Tønders musikalske vision, mener Panduro:

– Sidste år spurgte folk, hvad Lukas Graham lavede hernede. Men en ting er, at man måske ikke umiddelbart forbinder den musik med rødder, roots, folkemusik eller hvad man nu kalder det. Men vi har jo omdøbt vores musik hernede til hand-made music. Det skal sgu komme indefra. Uanset hvad for en genre, eller hvor de kommer fra. Bare de rammer det, vi synes vi gerne vil præsentere for folk.

Tønder Festival afvikles fra 22.-25. august. På programmet er blandt andre Sineád O'Connor (billedet), Lukas Graham, The Avett Brothers, Povl Dissing, Adam Cohen og Flogging Molly. Find billetter via GAFFA Live.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA