x

Hør The Eclectic Moniker fortolke Kasper Winding

Hør The Eclectic Moniker fortolke Kasper Winding

GAFFA fylder 30 år til september, og det fejrer vi blandt andet med udgivelsen af albummet "Gi' Et Nummer", hvor en række af landets pt. mest spændende artister har indspillet deres danske yndlingsnummer fra den periode, GAFFA har eksisteret, altså årrækken 1983-2013. Det betyder, at man kan høre fortolkninger af så forskellige danske navne som blandt andre Aqua, Superheroes og Kasper Winding udført af ligeledes forskellige kunstnere, der strækker sig fra Mikael Simpson til Nephew og The Floor Is Made Of Lava. Albummet bliver eksklusivt trykt i kun 3000 eksemplarer og ikke genoptrykt igen.

Overskuddet fra salget vil gå til Ungdommens Røde Kors, hvor pengene er øremærket til musikprojektet "URK præsenterer", hvor der blandt andet arrangeres non-profit-koncerter.

Hver hverdag op til udgivelsen vil GAFFA præsentere de forskellige kunstnere og deres fortælling om, hvor de netop har valgt det nummer, de har. Og hver dag kan du høre den pågældende sang.

Vi fortsætter med The Eclectic Moniker, der har indspillet Kasper Windings "Kom Nu Hjem" fra 1989:

"Vi havde rigtig mange numre oppe at vende, da vi skulle beslutte os. Kashmir og Dizzy Mizz Lizzy, alt muligt. Men vi besluttede os for, at vi ville lave et af de numre, vi hører mest i tourbussen, og der er 'Kom Nu Hjem' et nummer, der altid ender med at blive sat på. Pludselig en dag i bussen, hvor vi sad og havde det sjovt, blev 'Kom Nu Hjem' sat på, og en eller anden råbte: "Hvad med den her?", og så blev beslutningen faktisk mere eller mindre taget der. Havde vi haft en træt og tømmermændsramt tur i bussen den dag, var vi sikkert endt på et helt andet nummer. Musik er jo tit humørbestemt."

"'Kom Nu Hjem' er jo nok også Kasper Windings største bodega-hit, og vi sætter altid den og Toto på i jukeboxen. Derudover er det bare et skønt nummer med en fed melodi og en god tekst."

Du kan støtte den gode sag via crowdfunding, hvor der i skrivende stund er indsamlet 18.168 kroner, men målet og håbet er at nå de 30.000. Her kan du støtte med et valgfrit beløb, men afhængigt af størrelsen på beløbet venter der dig særlige goder. Blandt andet albummet, naturligvis, og 1 års GAFFA Plus Guld-medlemskab. Du kan støtte den gode sag lige her. Du kan selvfølgelig også vælge at købe albummet via GAFFA Shop lige her.

Tracklisten til albummet er som følger:

Ulige Numre: Kom Tilbage Nu (Danseorkestret, 1985)
Mikael Simpson: Midnat I Europa (Thomas Helmig, 1986)
Kirstine Stubbe Teglbjærg: Hvor Går Vi Hen? (Lars H.U.G., 1987)
The Eclectic Moniker: Kom Nu Hjem (Kasper Winding, 1989)
Nephew: Det Si'r Sig Selv (C.V. Jørgensen, 1990)
Tim Christensen: Spiderman (Fielfraz, 1996)
The Floor Is Made Of Lava: Roses Are Red (Aqua, 1996)
Hymns From Nineveh: Fald Min Engel (TV-2, 2001)
Go Go Berlin: Turn Me On (Superheroes, 2002)
Christian Hjelm: Worst/Best Scenario (Nephew, 2004)
Nelson Can: Riverside (Agnes Obel, 2010)

GAFFA holder 30 års jubilæumsfest på VoxHall fredag 30. august klokken 20.30 med koncert med fire af de medvirkende: Ulige Numre, Go Go Berlin, Kirstine Stubbe Teglbærg og Nelson Can. Find billetter via GAFFA Live.

Hør The Eclectic Moniker med "Kom Nu Hjem":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA