x

Vesterbro Festival omstrukturerer internt efter kritik

Vesterbro Festival omstrukturerer internt efter kritik

Billedet: Mads Beldring, en af årets optrædende på Vesterbro Festival

Vesterbro Festival har været i søgelyset i store dele af 2013, og det har ikke kun været på grund af programmet. Den lille nichefestival har været genstand for skarp kritik og er blevet beskyldt for at have ugennemsigtige regnskaber og for at være for nært tilknyttet Musikforeningen Vesterbro (MUVE).

Duoen Jesper Ø. Jensen og Peter Møller er blevet kritiseret for at sidde med et ben i hver lejr. Begge har de haft det økonomiske og ledelsesmæssige ansvar i de to foreninger, der står bag Vesterbro Festival – foreningen Vesterbro Festival og øvelokaleforeningen MUVE, hvorfor der ifølge kritikerne har været tale om inhabilitet og udbetaling af driftsstøtte på tværs af foreningerne.

Siden maj i år har både kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev og Rikke Lauritzen, formand Folkeoplysningsudvalget, krævet handling fra ledelsen i de to tætomslyngede foreninger og har sågar truet med at fjerne det årlige, kommunale bidrag på 100.000 kroner, som MUVE får i direkte støtte. Nu har foreningerne så taget konsekvenserne af kritikken og har holdt den generalforsamling, der er blevet påtvunget dem, så der kan komme orden i sagerne.

Efter et godt to timer langt møde tirsdag mundede det ifølge Politiken ud i, at de 29 stemmeberettigede medlemmer af MUVE havde valgt en helt ny bestyrelse og samtidig også en ny formand. Den titel tildeles nu Claus Bøje. Det betyder dog ikke, at Jesper Ø. Jensen og Peter Møller er sat helt ud af spillet. Den tidligere formand Jesper Ø. Jensen skal nu fungere som daglig leder af MUVE, og Peter Møller varetager som hidtil formandsposten i foreningen Vesterbro Festival.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA